Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 29 848 kJ / 7 134 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 423,09 g | 
| Tuky | 426,67 g | 
| Vláknina | 51,30 g | 
| Cholesterol | 1,70 g | 
| Sodík | 13,80 g | 
| Sůl | 34,09 g | 
| Sacharidy | 376,65 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Nejprve si připravíme těsto na bramboráky se slaninou. Oloupané syrové brambory nastrouháme na jemno. Pokud brambory pouští příliš vody, tak ji odlijeme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a česnek utřeme.
	Krok 2: Nastrouhané brambory osolíme, opepříme, přisypeme majoránku, přidáme vejce, česnek, mírně zaprášíme moukou a přilijeme mléko, to zabrání hnědnutí brambor a bramboráky budou mít krásnou zlatohnědou barvu.
	Krok 3: Přihodíme nakrájenou slaninu, protože ta nám bramborák nádherně provoní a povýší jeho chuť. Celou směs řádně promícháme.
	Krok 4: Kuřecí řízky lehce naklepeme, osolíme a orestujeme. Směs na bramborák rozetřeme na placku (cca o třetinu větší než kuřecí řízek) v rozpálené pánvi a osmahneme. Na placku položíme kuřecí řízek a ten překryjeme těstem a rozetřeme rovnoměrně přes celou placku. Otočíme na pánvi a osmahneme dozlatova.
	Krok 5: Řízek v bramboráku zasypeme strouhaným sýrem a podáváme. Kdo chce, může si jako přílohu osmahnout pár brambůrek. Na talíři ozdobíme zeleninou podle chuti a hodí se i tatarská omáčka.
Zveřejněno 30. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Jemnický řízek v bramboráku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QBVM
Moje poznámka
					
				
Jemnický řízek v bramboráku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QBVM
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 11 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 7 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 9 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 10 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 10 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 11 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 12 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 13 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 13 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 13 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 14 hodinami
						Tématické fráze:
						
							řízky v bramboraku, 
						
						
							rizek s bramborakem, 
						
						
							přílohy k bramborákům, 
						
						
							rizek bramborak, 
						
						
							domažlický řízek
						
					
						Suroviny:
						
							olej, 
						
						
							sýr eidam, 
						
						
							prsa kuřecí, 
						
						
							česnek, 
						
						
							brambory, 
						
						
							slanina anglická, 
						
						
							vejce, 
						
						
							majoránka, 
						
						
							sůl, 
						
						
							mléko, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							pepř mletý
						
					
	
			
Komentáře (4)