Jogurtové řízky v cuketovém bramboráku

MiskaM Kuchařka: MiskaM

Drůbeží maso 2 názory

Suroviny

250 g brambor
250 g cukety
špetka soli
pepř podle chuti
1 lžička mletého kmínu
1 lžička majoránky
2 vejce
60 g bílého jogurtu ( asi lžíce a půl)
3 stroužky česneku
120 g hladké mouky
600 g kuřecích prsou
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, cuketu umyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Vymačkáme přebytečnou vodu, osolíme a opepříme, přisypeme mletý kmín a majoránku. Poté přidáme vejce, bílý jogurt, prolisovaný česnek, hladkou mouku a vše dobře promícháme.

  2. Z kuřecích prsou nakrájíme malé medailonky, osolíme opepříme, namočíme do těsta a smažíme na rozpáleném oleji z každé strany do zlatova. Hotové řízečky dáme okapat na papírový ubrousek.

Poznámka

Řízky můžeme jíst jen tak, buď za tepla či za studena nebo s nějakou přílohou, co kdo má rád.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 24 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jogurtové řízky v cuketovém bramboráku

Zapomněl/a jsem heslo