Marinovaná křížová kost se švestkovou omáčkou

stakul Kuchařka: stakul

Doba přípravy: bez marinování cca 1 hodina 2 porce Vepřové maso 0 názorů

Suroviny

60 ml medu
60 ml olivového oleje
60 ml červeného vinného octa
3-4 stroužky česneku
1 chilli paprička
2-3 snítky čerstvého nebo vrchovatá kávová lžička sušeného rozmarýnu sůl
voda nebo trochu vývaru
Nebo :
60 ml oleje
60 ml medu
60 ml vinného octa
česnek
30 ml sladké chilli omáčky (na kuře)
sůl
voda
čerstvý nebo sušený rozmarýn
k hotovému masu je dobrá švestková omáčka, cca 2 porce:
40g másla
2 lžíce povidel
šťáva z půlky citronu
1.5 lžíce hladké mouky
300 ml vody
2 ks hřebíčku
špetka skořice
sůl
cukr
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Marinádou potřeme maso (1-2 křížové kosti dle velikosti) a necháme uležet. Po uležení upečeme.

  2. Na másle usmažíme jíšku, zalijeme studenou vodu cca 300 ml, přidáme povidla, špetku soli, hřebíček a špetku skořice. Přisladíme, povaříme do zhoustnutí, dochutíme citronem a můžeme zjemnit 1 lžící rumu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Marinovaná křížová kost se švestkovou omáčkou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: křížová kost recept vepřové křížové kosti recept veprova krizova kost pecené krizové kosti krizova kost recepty křížové kosti recept pečená křížová kost křižova kost vepřové křížové kosti recept vepřová křížová kost křížové kosti recepty z křížové kosti vepřová křížová kost recepty recepty vepřová křížová kost kotleta se švestkovou omačkou jak pripravit krizovou kost recept na křížové kosti krkovice se švěstkovou omáčkou křížová kost na gril recept pečené křížové kosti

Zapomněl/a jsem heslo