

Domácí kuřecí "čínská" polévka
Suroviny
- - kuřecí skelet nebo krky
- - sypané žluté polévkové koření Vegeta a pod.
- - čínské nudle kudrnaté (možno použít i z čínské polévky - bez přiloženého koření)
- - pažitka nebo petrželka
Postup přípravy receptu
Kuřecí kostry (bez kůže, jinak je zbytečně mastné) či krky opláchneme, v kastrolu zalijeme studenou vodou, aby byly potopené a dáme pomalu nepřikryté vařit.
Jakmile se voda trochu ohřeje, přidáme polévkové koření podle chuti (rychleji se rozpustí v teplé než ve studené vodě). Pěnu, která se zpočátku tvoří, sebereme lžící pryč. Vaříme na mírném ohni, dokud nejde maso dobře od kosti, cca 30min., klidně i déle. Pozor, ať se voda nevyvaří, je-li potřeba, dolejeme trochu studené vody.
Po uvaření vývar zcedíme do jiného hrnce (pokud se od masa samy varem oddělily kostičky, pokud ne, stačí maso jen vyndat a vývar nechat v původním hrnci).
Do horkého vývaru dáme rozlámané čínské nudle, cca 2min. udržujeme ve varu, poté vypneme a necháme dojít, nudle po chvíli změknou už bez vaření.
Maso obereme od kostí a vrátíme do polévky. Podle chuti dosolíme, ale většinou není třeba, sůl je již v polévkovém koření.
Na talíři pozdobíme pažitkou či petrželkou.
Poznámka od kuchařky
Vím, že se nejedná o žádný kulinářský zázrak, ale mé (a asi nejen mé) děti mají rády čistý vývar bez zeleniny, toto je podle mne lepší než je nechat cpát se instantními čínskými polévkami za 2,90Kč...a protože se sami nyní pouští do svých kuchařských pokusů, vím, jak "přiblbé" otázky dokáží položit :) Proto je rozepsáno tak podrobně, tzv."idioten-sicher", zkušení kuchaři prominou ;)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Domácí kuřecí "čínská" polévka
-
Kateřina: díky
-
Uvařila sem sestře,olizovala se 2 dny.S poznámkou souhlasím,on ten "idioten sicher" je často potřeba
-
Irrenko, určitě to není podobné těm jejich ve fast foodech či restauracích - toto je spíše náhražka těch instatních z obchodu - k zalití jen horkou vodou...
-
Isahu vypadá skvěle
Jen co jsem jedla uČíňanů polévku tak ji mají takovou rosolovitou, asi tam dávají škrob
-
Petrželko, samozřejmě, potěší mě každá fotka, jsem ráda, když recept někoho zaujme a uvaří si jej....to je tu ta největší pocta...
polévka vypadá skvěle, těší mě, že jste si pochutnali
-
Tak jsem ji dneska uvařila,moc nám chutnala a díky za tip.Můžu přidat foto?
-
Isahu, já jako "malý frocek
" jsem zeleninu z polévky vždy dávala na okraj talíře
, mámě tekly nervy,což se nedivím,ale až dnes
Mé děti - dospěláci si už nedovolí dávat bokem něco, co máma uvařila
, jinak já bych to těm menším přecedila, vývar zel. tam je, ne
, ale jak říkám polévka je
a bude vždy dobrá v jakékoliv úpravě
-
Čínské pytlíkové jsem si dělala často v práci / taky bez toho omastku /, ale potom jsem je jeden čas už nemohla, nic se nemá přehánět
Nyní dělám doma trochu luxusnější variantu, ale moc nám chutná http://www.toprecepty.cz/recept/10697-pho-ga---vie...
-
Klarisko a Jano Pá - zeleninku samozřejmě přidávat podle libosti - moje děti děti vařenou zeleninu z polévky vydloubávají, takže by to byla jen škoda surovin
tohle je fakt jen zdravější napodobenina čínské pytlíkovky, která v sobě zeleninu taky nemá
-
Mňam
Ale přidám si aspoň mraženou polévkovou zeleninu, aby to bylo barevné a výživnější :p.
-
Dělám také z kuř.drobů,skeletů, přidávám i mrkev,cibuli a nějaké koř.nové,pepř atd. a "fůru"
nudlí, zelené natě a nakonec se jen "mlaská
", manžel něco takového likviduje i 3 dny, pokud zůstane,takže bodík
a dobrou chuť
No, proč pro začátečníky
(i když já jsem už asi spátečník
),ale vařím také
-
-
Elizo, jednou za čas klidně, ale oni by se tím cpali pomalu denně...a to se mi nezdá, takže raději uvařím toto....nebo ať si uvaří sami
-
A to já se přiznám, že mně jednou za čas čínské nudlovky nevadí, naopak si na nich pochutnám... Přidávám si spoustu pórku nebo zelené cibulky, trochu sójovky a někdy i sýr. Jen nepoužívám ten pytlíček s mastnotou, ten letí do koše...
-
do je dobrý nápad náš Vojta by ty jedy moh taky pořád tak ho překvapím co tomu bube říkat +4