Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 833 kJ / 438 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,08 g |
| Tuky | 37,95 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 1,28 g |
| Sodík | 76 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 2,07 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mazanec nakrájíme na malé kostky a vložíme do připravených nádob. V kastrolu si svaříme mléko se smetanou. Nesmí vřít, jen ji zahřejeme k bodu varu.
Krok 2: V jiné nádobě si rozmícháme žloutky s cukrem a přidáme vanilku z lusku. Promícháme a vlijeme do žloutků mléčnou směs.
Krok 3: Promícháme a nalijeme do připravených nádob, misek či jedné velké zapékací mísy.
Krok 4: Každou misku polijeme směsí a přidáme na plátky nakrájené jahody. Posypeme trochu cukrem a zapečeme asi 20 minut na 200 °C. Hotové posypeme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 27. 3. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žemlovka z mazance s jahodami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9Nj3
Moje poznámka
Žemlovka z mazance s jahodami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9Nj3
Nejnovější recepty
Dýňový koláč à la pizza pro diabetiky
Přidáno před 6 hodinami
Dýňové placičky se sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 7 hodinami
Vepřový ptáček v rozletu
Přidáno před 8 hodinami
Vepřová pečeně na zelenině se zakysanou smetanou
Přidáno před 10 hodinami
Brambory s parmskou šunkou
Přidáno před 10 hodinami
Tuňáková houstička vhodná pro nízkosacharidovou stravu
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Karamelový větrník na plech
dejvi01 před 3 hodinami
Bílý chléb
Petulice před 3 hodinami
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
Amona před 5 hodinami
Biskupský chlebíček II
DVJU7 před 5 hodinami
Citronové tartaletky
Routeu před 6 hodinami
Babiččina třená bábovka
LittlePumpkin před 7 hodinami
Pizza tyčinky z kynutého těsta
GabinaKol před 7 hodinami
Bramboračka č. 3
Sahula před 8 hodinami
Tématické fráze:
zemlbaba z mazance,
zbylý mazanec,
zbylí velikonoční mazanec,
co ze zbylého mazance
Suroviny:
mazanec,
smetana,
mléko,
cukr,
lusk vanilkový,
žloutek,
jahody
Komentáře (3)