Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažené grundle

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 25 min

30 min (5 min příprava + 25 min tepelná úprava)

31. 5. 2016 08:00

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie636 kJ / 152 kcal
Bílkoviny4,75 g
Tuky0,80 g
Vláknina1,95 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,20 g
Sůl8,00 g
Sacharidy30,45 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mojetara mojetara

15. 9. 2022 08:19

casino: No, uteklo mi to. Na svém webu přiznávám, že grundlím říkám blbě ančovičky. Kde se mi to v palici uhnízdilo, nevím. A tady jsem to teď díky laskavému upozornění napravil.

casino casino

14. 9. 2022 14:12

Po delší době jsem si opět smlsl na této chuťovce...:yes:
***
"Podáváme s citronem, kterým si ančovičky pokapeme."
No možná, po létech, by už bylo fajn v postupu "ančovičky" anihilovat, že :-K

Tonja

13. 8. 2021 14:13

mojetara: V bodě 3 postupu přípravy je slovo "ančovičky" uvedené.

mojetara mojetara

30. 7. 2021 21:03

Tonja: Jasně, odkaz na webovou stránku je asi matoucí, nevím proč to tam padlo, ale pak se recept jmenuje Smažené grundle čili gavros tiganitos, jak říkají Řekové. O ančovičkách tam není ani slovo :-( Takže si nepletu rajče s paprikou...

Tonja

30. 7. 2021 20:37

Grundle mejsou ančovičky (sardelky). Ančovičky mají výrazně odlišnou chuť; kdo nevěří, ať si koupí nakládané ančovičky (sardelky) nebo sardelovou pastu v tubě, Rozdíl je tak velký jako např. mezi rajčátkem a feferonkou.

Eja57 Eja57

10. 7. 2021 19:37

casino: :yes:

mojetara mojetara

10. 7. 2021 18:52

casino: Trocha sole neublíží...

casino casino

10. 7. 2021 18:39

Tak konečně došlo na Smažené grundle :-)
Cosi mi říkalo NESOL TO:-! a dobře jsem udělal
Pomoučeno bylo známým způsobem v mikro. sáčku:yes:
Friťák u nás nevedeme a na pánev se vešla tak akorát 1 porce (250g)
No, jednou za čas je to zajímavá změna, že

mojetara mojetara

7. 7. 2021 20:16

casino: Taky pro větší množství volím řepkový. Do friťáku olivový nenaleju litr, přece. Když to tak odhadnu, vítězí u mě olivový a řepkový. Slunečnicový mi nějak nesedí, je moc aromatický.

mojetara mojetara

7. 7. 2021 20:12

Eja57: No, olivový olej asi není zrovna na fritování, ale jinak si ho Řekové mažou i na chleba. Když je ho trocha na pánvi, proč ne, jinak, když grundle dělám ve větším, používám řepkový olej, nejradši takový, o kterém vím, že nepochází od toho, jehož jméno se ve slušné společnosti nevyslovuje. Ono dát litr olivového do friťáku a nebo řepkového, je trochu rozdíl, cenový. Někdo tady doporučuje slunečnicový, ale já se mu vyhýbám, je příliš aromatický.

Eja57 Eja57

6. 7. 2021 13:34

casino: no právě, mi k tomu olivovy vůbec nesedí...proto jsem se jich ptala..
Já se pořád držím slunecnicoveho, ty jsou sice taky žluté;-)

casino casino

6. 7. 2021 12:42

Eja57:
Ba ne, nebudou! Přišlo by mi ho líto ;-( Oliváč takřka výhradně jen po studenu:yes:
Na svačinku bude s chlebem a s https://www.toprecepty.cz/recept/40146-papriky-pec... :yes::yes::yes:
***
Já přišel na chuť řepkovému oleji (chuťově je neutrální; to jsou paradoxy že :-D od toho, jehož jméno se ani nevyslovuje...:-8

Eja57 Eja57

6. 7. 2021 09:52

casino: a budou je dělat opravdu na olivovem??? oleji???

casino casino

6. 7. 2021 09:25

Od zítřka prý budou k mání v Kauflandu:yes:
No, snad to stihnu...
...a budou u nás po delší době zase grundlové hody ;-)

mojetara mojetara

1. 6. 2016 15:06

klukodvody: Kam až jsme se dostali od vaření..., ale já mám příběhy rád, takže je ke svým receptům dávám, což tady to nejde... No, nic. Dík za tu milou vzpomínku.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: ančovičky grundle recept jak připravit grundle smažené rybičky příprava grundlí grundle smažené ančovičky ančovičky recept grundle recept ančovičky recepty grundle priprava recept na grundle připrava grundle recept na ancovicky recepty grundle smazene ančovičky recept smazene rybicky jidlo smazeny rybicky ančovičky smažené grundle v těstíčku smazene sardele

Suroviny: grundle, mouka hladká, pepř, sůl, citron, olej olivový

TopRecepty.cz

Smažené grundle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OD4Y