Znojemská roštěná

Jenda1 Kuchař: Jenda1

Hovězí maso 24 názorů

Suroviny

4 plátky z hovězí roštěné
olej
100 g uzené slaniny (nejlépe domácí)
1 cibule
sůl
pepř
lžíce plnotučné hořčice
hladká mouka
sterilované okurky
bujón
250 g tarhoně
sůl
lžička sladké mleté papriky
lžíce dobrého sádla
horká voda
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Roštěnky po obvodu nařízneme, opepříme, osolíme, potřeme olejem a v rozpáleném oleji z obou stran orestujeme.

  2. Dáme stranou a do výpeku přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, vyškvaříme, přidáme najemno nakrájenou cibuli, orestujeme dorůžova, zaprášíme hladkou moukou a přilijeme bujón, promícháme, vložíme roštěnky a dusíme do poloměkka.

  3. Pak přidáme lžíci hořčice, na kostičky nakrájené okurky a dusíme do změknutí.

  4. Na pánvi rozpustíme sádlo, přidáme tarhoňu a pražíme do zlatova.

  5. Poprašíme paprikou, promícháme, zalejeme horkou vodou, osolíme a zvolna dusíme.

Poznámka

Netradičně jsem jako přílohu použil tarhoňu, běžně se znojemská roštěná podává s rýží nebo knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 571 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Znojemská roštěná

  • Mutsynka Mutsynka

    Já Jedla prvně tarhoňu na slovensku v lázních (s kuřecím stehnem) a hrozně mi chutnala. Teď si ji kupuju v Lidlu. Mají jí tam pořád. Dávám si jí např. do rajský,..... ale takhle ji opražit by mě nenapadlo :yes: :-)

    Odpovědět

  • Klára Klára(neregistrovaná)

    :-O Tak tohle nemá se znojemskou nic společného,škoda tak drahého masa,přelít takovou dobrotu moukou s mlékem.:no:

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Jendo,dnes robím prvý raz tarhoňu presne podľa teba,dokonca mám aj to "dobré sádlo";-)len som pridala cibuľu,tú dávam do tarhone vždy:-8Bude k tomu kuracia pečienka a zelný šalát od Petulen:-)Dúfam,že sa podarí;-)

    Odpovědět

  • jitka55 jitka55

    Jendo, ta opražená tarhoňa vypadá na fotce jako pohanka a připomnělo mi to dětství. Můj taťka miloval jako přílohu k roštěnkám pohanku. Ale musí to být ta tmavá, co je sypká jako rýže a nelepí se.

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    To vyzerá nádherne :-p

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Znojmo je klasika:-p, ale s tarhoňou ho vidím prvně:-O.

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Jendo1:-)"Znojmo" jsem nedělala snad 100let a ty ještě ke všemu z roštěné:-*:-p:-p.To bych si dala líbit.Dělám klasiku do hněda.A tak už si píšu do nákupního lístku vše potřebné a brzy uvařím;-):-)

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Myslela jsem tím to strouhané, že dělám také tužší, řezané někdo nechá proschnout a krájí, já krájím většinou za chvíli a zbytek usuším do zásoby.

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Jendo,přesně tak to dělám i já, jen jsem netušila, že by to mohla být i tarhaňa :-)..Takže to mám vyřešené a nebudu ji už shánět a udělám si ji sama :-D Domácí je domácí :-) Kupované nudle do polívky mám v zásobě, když spěchám, ale naši raději domácí. To si potom naloží, že mám pocit, že jedí ne polívku s nudlemi ale nudle s polívkou :-D

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1(autor receptu)

    Jani(pipre), to strouhání běžně dělám, těsto může být trošku tužší než na nudle, líp se strouhá.:-) Buď strouhám na jemném struhadle, to by podle mě měla být tarhoňa, nebo hrubším a toto strouhání dělám nejčastěji, více mi chutná (je do čeho "kousnout"). Samozřejmě můžeme strouhání použít hned nebo jej usušit jako klasickou těstovinu.;-) Používám do kuřecího, slepičího nebo hovězího vývaru.:yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Já dělám domácí nudle běžně do polívek, tak z toho nějak zkusím vytvořit tarhaňu :-)to jsem zvědavá, co z toho bude :-D

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1(autor receptu)

    Jani, to s tou moukou beru zpět, špatně jsem si přečetl tvůj komentář:-(;-( a co se týká tarhoně, tak "lomačka" má pravdu. Na netu jsem pročetl několik receptů a vždy mě to dovedlo k receptu, který používáme při výrobě strouhání:-O;-). Domnívám se, že se jedná pouze o finální zpracování tarhoně:-) a zřejmě se bude jednat i o regionální zpracování.:-S:-S

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Jendo, tos mne překvapil, že bych to fakt nevěděla?:-)):-D;-) Eli, zakysaná smetana se nezdrcne, když ji nebudeš mít přímo s ledničky. Třeba si ji hned ráno nechej na lince, když z ní něco budeš dělat. Aspoň u mne to tak funguje a dělám s ní hodně.Lomačka, no, nevím, jestli to je jen strouhání, co myslíš, Jendo?:-O

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1(autor receptu)

    Jani, to nemůže být jen šťáva z pod masíčka:-O, v surovinách i postupu píšu o hladké mouce.;-);-)

    Odpovědět

  • lomačka lomačka(neregistrovaná)

    Tak holky,tarhoňu si dělaj maďaři doma a vy asi taky ,je to obyč.srtouhání do polívky.Jen když jí dávají jako přílohu ,tak přidávají osmaženou cibulku na tuku a jen to promíchají.Myslím že domácí je lepší jak kupovaná čauky lomačka:-p:-p:-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: rostena roštěná recept znojemská s rýží znojemská recept znojemska rostenka hovězí znojemská s rýží recept na rostenky recept roštena roštěnky recept znojemská omáčka recept recepty znojemska domaci roštěna znojemské roštěnky recept na znojemskou znojemska rostenka recept recept znojemská jak se dela rostena recepty roštěná roštěná s rýží roštěná recepty

Zapomněl/a jsem heslo