Znojemská roštěná

Jenda1 Kuchař:

Hovězí maso 24 názorů

Znojemská roštěná
520
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Suroviny

4 plátky z hovězí roštěné
olej
100 g uzené slaniny (nejlépe domácí)
1 cibule
sůl
pepř
lžíce plnotučné hořčice
hladká mouka
sterilované okurky
bujón
250 g tarhoně
sůl
lžička sladké mleté papriky
lžíce dobrého sádla
horká voda
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Roštěnky po obvodu nařízneme, opepříme, osolíme, potřeme olejem a v rozpáleném oleji z obou stran orestujeme.

  2. Dáme stranou a do výpeku přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, vyškvaříme, přidáme najemno nakrájenou cibuli, orestujeme dorůžova, zaprášíme hladkou moukou a přilijeme bujón, promícháme, vložíme roštěnky a dusíme do poloměkka.

  3. Pak přidáme lžíci hořčice, na kostičky nakrájené okurky a dusíme do změknutí.

  4. Na pánvi rozpustíme sádlo, přidáme tarhoňu a pražíme do zlatova.

  5. Poprašíme paprikou, promícháme, zalejeme horkou vodou, osolíme a zvolna dusíme.

Poznámka

Netradičně jsem jako přílohu použil tarhoňu, běžně se znojemská roštěná podává s rýží nebo knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 37 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Znojemská roštěná

  • Mutsynka Mutsynka

    Já Jedla prvně tarhoňu na slovensku v lázních (s kuřecím stehnem) a hrozně mi chutnala. Teď si ji kupuju v Lidlu. Mají jí tam pořád. Dávám si jí např. do rajský,..... ale takhle ji opražit by mě nenapadlo :yes: :-)

    Odpovědět

  • Klára Klára(neregistrovaná)

    :-O Tak tohle nemá se znojemskou nic společného,škoda tak drahého masa,přelít takovou dobrotu moukou s mlékem.:no:

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Jendo,dnes robím prvý raz tarhoňu presne podľa teba,dokonca mám aj to "dobré sádlo";-)len som pridala cibuľu,tú dávam do tarhone vždy:-8Bude k tomu kuracia pečienka a zelný šalát od Petulen:-)Dúfam,že sa podarí;-)

    Odpovědět

  • jitka55 jitka55

    Jendo, ta opražená tarhoňa vypadá na fotce jako pohanka a připomnělo mi to dětství. Můj taťka miloval jako přílohu k roštěnkám pohanku. Ale musí to být ta tmavá, co je sypká jako rýže a nelepí se.

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    To vyzerá nádherne :-p

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Znojmo je klasika:-p, ale s tarhoňou ho vidím prvně:-O.

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Jendo1:-)"Znojmo" jsem nedělala snad 100let a ty ještě ke všemu z roštěné:-*:-p:-p.To bych si dala líbit.Dělám klasiku do hněda.A tak už si píšu do nákupního lístku vše potřebné a brzy uvařím;-):-)

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Myslela jsem tím to strouhané, že dělám také tužší, řezané někdo nechá proschnout a krájí, já krájím většinou za chvíli a zbytek usuším do zásoby.

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Jendo,přesně tak to dělám i já, jen jsem netušila, že by to mohla být i tarhaňa :-)..Takže to mám vyřešené a nebudu ji už shánět a udělám si ji sama :-D Domácí je domácí :-) Kupované nudle do polívky mám v zásobě, když spěchám, ale naši raději domácí. To si potom naloží, že mám pocit, že jedí ne polívku s nudlemi ale nudle s polívkou :-D

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1(autor receptu)

    Jani(pipre), to strouhání běžně dělám, těsto může být trošku tužší než na nudle, líp se strouhá.:-) Buď strouhám na jemném struhadle, to by podle mě měla být tarhoňa, nebo hrubším a toto strouhání dělám nejčastěji, více mi chutná (je do čeho "kousnout"). Samozřejmě můžeme strouhání použít hned nebo jej usušit jako klasickou těstovinu.;-) Používám do kuřecího, slepičího nebo hovězího vývaru.:yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Já dělám domácí nudle běžně do polívek, tak z toho nějak zkusím vytvořit tarhaňu :-)to jsem zvědavá, co z toho bude :-D

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1(autor receptu)

    Jani, to s tou moukou beru zpět, špatně jsem si přečetl tvůj komentář:-(;-( a co se týká tarhoně, tak "lomačka" má pravdu. Na netu jsem pročetl několik receptů a vždy mě to dovedlo k receptu, který používáme při výrobě strouhání:-O;-). Domnívám se, že se jedná pouze o finální zpracování tarhoně:-) a zřejmě se bude jednat i o regionální zpracování.:-S:-S

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Jendo, tos mne překvapil, že bych to fakt nevěděla?:-)):-D;-) Eli, zakysaná smetana se nezdrcne, když ji nebudeš mít přímo s ledničky. Třeba si ji hned ráno nechej na lince, když z ní něco budeš dělat. Aspoň u mne to tak funguje a dělám s ní hodně.Lomačka, no, nevím, jestli to je jen strouhání, co myslíš, Jendo?:-O

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1(autor receptu)

    Jani, to nemůže být jen šťáva z pod masíčka:-O, v surovinách i postupu píšu o hladké mouce.;-);-)

    Odpovědět

  • lomačka lomačka(neregistrovaná)

    Tak holky,tarhoňu si dělaj maďaři doma a vy asi taky ,je to obyč.srtouhání do polívky.Jen když jí dávají jako přílohu ,tak přidávají osmaženou cibulku na tuku a jen to promíchají.Myslím že domácí je lepší jak kupovaná čauky lomačka:-p:-p:-)

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo