Krůtí pečeně ala Chile

Tabita Kuchař: Tabita

Drůbeží maso 2 názory

Suroviny

krůtí prso
2 pomeranče
jablečný mošt
cibule
čerstvá paprika
velká mrkev
cherry rajčátka (nemusí být)
koření z Chile Merken
koření Zlaté kuře
sůl
olej
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí prso omyjeme, odblaníme a z obou strach naolejujeme. Okořeníme z obou stran Merkenem (je mi jasné, že nebudete shánět chilské koření, nahraďte jakýmkoliv grilovacím kořením, které obsahuje papriku, chili papričku) a kořením Zlaté kuře. Případně přisolíme.

  2. Na pekáčku zasypeme oloupanou mrkví nakrájenou na hranolky, paprikou nakrájenou na nudličky (já měla žlutou), cibulí rozčtvrtíme. Cherry rajčátka rozpůlíme. Ze dvou pomerančů vymačkáme šťávu a podlijeme. Podlijeme i trochou jablečného džusu. Nedávejte moc, aby nepřebil chuť pomerančů a neměli jste maso sladké.

  3. Pečeme v troubě přikryté důkladně alobalem, podle potřeby podlijeme trochou vody. Já peču vždy při 250 stupních dvě až tři hodiny. Ke konci zmírním na 200 a odkryté opeču postupně po obou stranách kvůli kůrečce.

Poznámka

Doporučuju podávat s rýží basmati uvařené s troškou kurkumy.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Krůtí pečeně ala Chile

  • Pepe Pepe(neregistrovaný)

    Co je to Chille?

    Odpovědět

  • zdenka zdenka(neregistrovaná)

    je to fantastiské:-D

    Odpovědět

Tématické fráze: krůtí pečeně krůtí pečeně recepty krůtí pečínka krůtí pečeně recept koření merken pečení krůty stupně pečení krůtí rizky top recepty kruti pečeně kruri pečeně pečení krůty stupně recepty chile chile recepty koření v chile recepty krůtí pečínka kure ala veprova pecene