Tangzhong
Suroviny pro 1
1
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 6. 2016 23:07
cathleen: díky
21. 6. 2016 13:26
Majkaa: vím, že na fb ve skupině Pečem pecen to do nějakého chleba dávali. Ale nepotřebuji tangzhong využít za každou cenu nějak - jakkoliv, pro mě je nejcennější jeho využití ve sladkém kynutém těstě.
Nadýchaný a měkounký kváskový chleba, který vydrží dlouho jako čerstvý, umím udělat i bez tangzhongu
Nadýchaný a měkounký kváskový chleba, který vydrží dlouho jako čerstvý, umím udělat i bez tangzhongu
21. 6. 2016 13:22
Dá se to použít i do kváskového chleba, nebo jen do kynutých sladkých výrobků
21. 6. 2016 11:22
magdalenka: asi tak
21. 6. 2016 11:17
cathleen: Keď mám viac času, rada experimentujem, skúšam nové veci. A pretože mám rada kysnuté cesto, zvlášť v tejto oblasti. Tiež som thang zong vyskúšala - ale v slaných rohlíkoch. Boli proste inakšie, ako obyčajné kysnuté cesto. Mäkké a ľahké aj na druhý deň. Kto nevyskúša, neuverí...
21. 6. 2016 04:57
Nadja: díky za upozornění - ano, chybělo mi tam v bodu 5. upřesňující slovo -kynutého-......jde o způsob, jak dosáhnout opravdu nadýchaného, měkounkého kynutého pečiva.....
V tangzhongu zželatinuješ nejméně 5% mouky - tj. pokud v uvedeném receptu místo 50 g mouky použiješ 25 (což je 5%), zbyde ti i mléko na kvásek. Ale na tangzhong bych použila mouku hladkou....polohrubá je naše česká specialita a nevím, jestli to z ní půjde.
Co se týká použitých surovin, v Surovinách mám mouku a vodu - vše z daného receptu.
Tangzhong se asi nejvíc používá do kynutého sladkého pečiva - briošek, loupáčků, mazanců, sladkých chlebů toustového typu atd., i ve vánočce jsem ho viděla.
Zatím jsem zkusila v loupáčcích, musím znovu a nafotit a pak přidám recept i sem
V tangzhongu zželatinuješ nejméně 5% mouky - tj. pokud v uvedeném receptu místo 50 g mouky použiješ 25 (což je 5%), zbyde ti i mléko na kvásek. Ale na tangzhong bych použila mouku hladkou....polohrubá je naše česká specialita a nevím, jestli to z ní půjde.
Co se týká použitých surovin, v Surovinách mám mouku a vodu - vše z daného receptu.
Tangzhong se asi nejvíc používá do kynutého sladkého pečiva - briošek, loupáčků, mazanců, sladkých chlebů toustového typu atd., i ve vánočce jsem ho viděla.
Zatím jsem zkusila v loupáčcích, musím znovu a nafotit a pak přidám recept i sem
20. 6. 2016 23:21
Ivo, prosím Tě, nějak tomu nerozumím - jedná se o směs, kterou přidáváš do těsta kynutého nebo i jiného?
V kynutém těstě nahradí droždí, nebo se dává i droždí v množství podle receptu?
A použitá voda nahradí tekutinu přidávanou do těsta?
-----------------------------
Např recept na buchty:
500 g mouky polohrubé - 50 g odeberu na tangzhong
250 ml mléka vlažného - použiji na tangzhong ?
20 g droždí - kvásek
50 g cukru
špetka soli
1 žloutek
60 g tuku rozpuštěného
-----------------------
Na tangzhong odeberu 50 g mouky a místo 250 ml mléka použiji vodu? Pak už mi nezbyde tekutina na kvásek, bude-li se dělat.
V kynutém těstě nahradí droždí, nebo se dává i droždí v množství podle receptu?
A použitá voda nahradí tekutinu přidávanou do těsta?
-----------------------------
Např recept na buchty:
500 g mouky polohrubé - 50 g odeberu na tangzhong
250 ml mléka vlažného - použiji na tangzhong ?
20 g droždí - kvásek
50 g cukru
špetka soli
1 žloutek
60 g tuku rozpuštěného
-----------------------
Na tangzhong odeberu 50 g mouky a místo 250 ml mléka použiji vodu? Pak už mi nezbyde tekutina na kvásek, bude-li se dělat.
20. 6. 2016 15:00
Rozhodně zajímavé, někde jsem takový postup kdysi slyšela, ale nikdy nedělala. Nebrání taky trošku nadýmání z čerstvého pečiva? Jak budu mít teď trošku čas, vyzkouším
Teď mě napadá, nemohli to dělat i naši předci, samozřejmě by tomu asi řikali jinak? já pořád nemůžu přijít na to, kde jsem to slyšela, na netu určitě ne ....
Teď mě napadá, nemohli to dělat i naši předci, samozřejmě by tomu asi řikali jinak? já pořád nemůžu přijít na to, kde jsem to slyšela, na netu určitě ne ....
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 6 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 8 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 49 sekundami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 17 minutami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 1 hodinou
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 2 hodinami
Mazanec
Blankahubalkova uvařila před 2 hodinami
Jogurtová bábovka II
Makysek81 uvařila před 3 hodinami
Jidáše, jidášky…
Denade uvařila před 4 hodinami
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 5 hodinami
Řecké patates
Fitulka uvařila před 6 hodinami
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 6 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: thang zong brioška tangzhong thangzhong thangzong tanzhong a chleba tanzhong co nahradí droždí toustový chleba s tangzong tangzong recept recept thang zong recept na thang zong thang zong vánočka recept thang zong peceni tvarování kynutého pečiva tanghzong tangzhong chleba tangshong briosky s tangzhong kváskový chléb s tangzhong recept na tangzong
Tangzhong
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3XkM
8 názorů