Rýžový nákyp s jahodami trochu jinak

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: cca 50 min 1-2 porce Sladká jídla 4 názory

Suroviny

1/2 hrnku - 125 ml rýže
1,5 hrnku sojového mléka
asi 3 lžíce fruktozy
špetka soli
250 g jahod
stella na vymazání pekáčku
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Odměřenou rýži dáme do kastrůlku, přilijeme sojové mléko, přidáme 1-2 lžíce fruktózy (podle chuti) a špetku soli. Rýži vaříme asi půl hodiny, dokud není mléko téměř vyvařené a rýže skoro měkká.

  2. Pak polovinu uvařené rýže uhladíme do pekáčku, nakrájíme rovnoměrně větší polovinu jahod a přikryjeme druhou vrstvou rýže.

  3. Dáme do vyhřáté trouby upéct dorůžova, asi 20 min na 220°C.

  4. Zbylé jahody překrájíme na kousky, dáme do kastrůlku se lžičkou vody a lžící fruktózy a chvíli je povaříme.

  5. Nakonec je rozmixujeme tyčovým mixérem a jahodovým rozvarem pokapeme hotovou rýži.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rýžový nákyp s jahodami trochu jinak

  • maris: máš pravdu, omlouvám se, opravuji ..

    Odpovědět

  • maris maris

    tejaja: já nic nenamítám, jen by asi bylo dobré to v receptu napsat, protože když se měří na hrnky, tak se myslí 250 ml:-), jinak mi je to jedno:-))

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    maris: Maruška, ja mám doma tiež jeden 1/2-litrový hrnček a často v ňom odmeriavam. A pri ryžovom nákype sa mi to množstvo nevidí veľa,;-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Hrnky máš 500 ml, když 1/2 hrnku je 250 ml rýže ? Je to nezvyklé, většinou je hrnek 250 ml.

    Odpovědět

Tématické fráze: zdravý rýžový nákyp jáhlový nákyp s jahodami ryžový nákyp s rybízem rýžový nákyp s jablky

Zapomněl/a jsem heslo