Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Není nutné se přípravy kynutého pečiva obávat. Jak to udělat, jak upéct ty nejlepší domácí kaiserky, a navíc i pěkně vytvarované? S dobrým receptem na kynuté těsto a s naším návodem se to podaří každému.

Kynuté těsto je pro mnohé lidi stále určitým tabu. Opravdu tu ale není se čeho obávat. Pokud budete postupovat podle pokynů u receptů a máte k ruce šikovnou pomůcku - plastovou raznici, upečete kaiserky mnohem lepší, než jsou ty kupované.

Tvarování kaiserek

Ať už máte svoje osvědčené kynuté těsto nebo budete pracovat s některým z našich receptů na slané pečivo, postup tvarování kaiserek je pokaždé stejný.

  1. Dobře vykynuté těsto na stole prohněteme a rozdělíme na stejně velké kousky (můžeme si pomoct váhou a odvážit je).
  2. Z každého kousku těsta vytvoříme bulku, všechny je svrchu omoučíme a necháme asi 10–15 minut (podle okolního tepla) na stole kynout.
  3. Poté bulky rukou lehce zploštíme, aby nebyly tak vysoké, a omoučenou raznicí bulky hluboko narazíme. Raznici netlačíme těstem až zcela k podložce, abychom těsto "nerozkrojili".
  4. Naražené bulky uložíme kynout na plech s pečicím papírem, všechny vedle sebe.
  5. Vykynuté kaiserky potřeme rozšlehaným vejcem nebo jen vodou a upečeme je v dobře vyhřáté troubě.

Náš tip na závěr: Mnozí lidé nechávají kaiserky na plechu kynout vzhůru nohama a před pečením je obracejí. Není to nutné ani žádoucí, opravdu stačí postupovat podle našich pokynů a upečete nádherné domácí kaiserky.

 

Komentáře

Další tipy a triky