Suroviny
Porce: 1 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 410 kJ / 337 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 16,70 g |
| Tuky | 21,28 g |
| Vláknina | 2,07 g |
| Cholesterol | 271 mg |
| Sodík | 189 mg |
| Sůl | 0,41 g |
| Sacharidy | 18,62 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na malé pánvi osmažíme cibulku dozlatova, přidáme nakrájená rajčata a necháme je pustit šťávu. Vmícháme passatu, osolíme, opepříme. Rajčatovou směs zvolna dusíme na mírném plameni do mírného rozpadnutí rajčat.
Krok 2: Mezitím na vedlejší ploténce v menším kastrůlku / rendlíku přivedeme k varu mléko, vsypeme kukuřičnou krupici a ztlumíme plamen. Osolíme, přidáme bylinky a za stálého míchání provaříme do zhoustnutí. Nakonec vmícháme rozšlehané vejce, pořádně promícháme a ještě minutku povaříme.
Krok 3: Hotovou polentu naservírujeme na talíř a přelijeme připravenou rajčatovou omáčkou. Nakonec můžeme ozdobit čerstvými salátovými lístky nebo čerstvými bylinami ze zahrádky.
Zveřejněno 20. 8. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vaječná polenta s rajčaty po provensálsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ogAY
Moje poznámka
Vaječná polenta s rajčaty po provensálsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ogAY
Nejnovější recepty
Linecké s marmeládou
Přidáno před 5 hodinami
Banánové cheesecake brownies
Přidáno před 6 hodinami
Vláčný banánový chlebíček
Přidáno před 6 hodinami
Medové perníčky
Přidáno před 6 hodinami
Mrkváč s tvarohem
Přidáno před 6 hodinami
Hruškovo-perníkový koláč s tvarohem
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
"Bramborový placky se škvarkama"
zdezdenicka před 5 minutami
Jahodové řezy
Koffi před 48 minutami
Křehký tvarohový koláč
MonkaF před 49 minutami
Gnocchi po česku - se zelím a slaninou
daneczech před 2 hodinami
Jablečná bábovka
Janazam před 2 hodinami
Hrníčkové knedlíky s pažitkou
hoopoo před 3 hodinami
Terchovská sváteční kapustnica
mkab před 4 hodinami
Kefírová buchta - rychlovka
Pechule před 5 hodinami
Dýňová polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Knedlo vepřo zelo podle Václava Friče
Kudlajs před 5 hodinami
Tématické fráze:
polenta recept,
polenta s rajcaty,
rajčatové passaty,
vejce po provensálsku,
pečená cizrna po římsku,
cizrna po provensálsku,
rajčatová possenta,
rajčatová polenta,
pečená rajčata po provensálsku,
omeleta s polentou,
gnocchi po provensalsku
Suroviny:
olej olivový,
cibulka jarní,
rajče,
passata rajčatová,
mléko,
krupice kukuřičná,
koření provensálské,
sůl,
vejce
Komentáře (4)