

Provensálská rajčata s vejci
Suroviny
- rajčata
- vejce
- olej
- máslo
- česnek
- bylinky:
- provensálské koření
- bazalka
- oregano
- petrželka
- cibule
- třtinový cukr
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Rajčata podélně rozkrojíme, jsou-li příliš velká, nakrájíme je na 2 cm proužky.
Rajčata lehce zasypeme cukrem na řezné straně a necháme 10 minut odpočinout.Mezitím si pokrájíme cibuli a rozehřejeme olej s máslem.
Pak vložíme do pánve rajčata řeznou stranou a kolem nasypeme cibuli.
Do rajčat pořád pícháme vidličkou, aby pustila co nejvíce šťávy a asi po 10 minutách je otočíme a necháme šťávu zkaramelizovat.Nakonec mezi rajčata rozklepneme vejce na volská oka, osolíme, opepříme, okořeníme bylinkami a zasypeme drobně pokrájeným česnekem.
Poznámka od kuchařky
Na jednu porci počítáme 1 vejce a 1 rajče.
Zdroj: Labužník