Provensálská rajčata s vejci

Suroviny

rajčata
vejce
olej
máslo
česnek
bylinky:
provensálské koření
bazalka
oregano
petrželka
cibule
třtinový cukr
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata podélně rozkrojíme, jsou-li příliš velká, nakrájíme je na 2 cm proužky.
    Rajčata lehce zasypeme cukrem na řezné straně a necháme 10 minut odpočinout.

  2. Mezitím si pokrájíme cibuli a rozehřejeme olej s máslem.
    Pak vložíme do pánve rajčata řeznou stranou a kolem nasypeme cibuli.
    Do rajčat pořád pícháme vidličkou, aby pustila co nejvíce šťávy a asi po 10 minutách je otočíme a necháme šťávu zkaramelizovat.

  3. Nakonec mezi rajčata rozklepneme vejce na volská oka, osolíme, opepříme, okořeníme bylinkami a zasypeme drobně pokrájeným česnekem.

Poznámka od kuchařky

Na jednu porci počítáme 1 vejce a 1 rajče.

Zdroj: Labužník

Komentáře k receptu Provensálská rajčata s vejci

Tématické fráze: provensalska rajcata rajčata s vejci provensalska vajicka provensalké vejce provenskálské vejce provensalke vejce provensalske rajčata prvensalske vejce provencálská vejce provenzalske vejce provencálská rajčata provencálská rajčata recept provenslanska rajcata s vejci provensalska rajcata recept vejce v rajčeti vejce s rajcaty rajčata s vajíčkem provensálská rajčatová polévka s cuketou provensálká vejce provenslské vejce