Sojové maso s rajčatovou passatou a zeleninou

coco-choc Kuchařka: coco-choc

Doba přípravy: cca 30 min. Zeleninová jídla 11 názorů

Suroviny

100 g sojového masa (použili jsme nudličky)
3 stroužky česneku
3 stonky jarní cibulky
cca 300 ml passaty (rajčatové pyré)
(200 g zeleniny podle chuti)použili jsme:
mraženou zeleninu (brokolice,kukuřice,hrášek,mrkve)
sůl
cukr
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Sojové maso uvařte dle návodu na obalu (maso vařím v zeleninovém vývaru - získá tak rovnou chuť). Nechte vychladnout a vymačkejte z masa vodu.

  2. Na pánvi osmahněte nakrájenou jarní cibulku, na plátky nakrájený česnek a přidejte i maso.

  3. Až získá maso kůrčičku, zalijte rajčatovým pyré a přidejte zeleninu. Nechte provařit a osolte, popř. doslaďte podle chuti. Podávejte se skleněnými nudlemi, rýží nebo jen s plátky chleba.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Sojové maso s rajčatovou passatou a zeleninou

  • savlinka savlinka

    Tak jsem dnes dělala něco podobného;-);-)přidávám fotečku pokud můžu;-)

    Odpovědět

  • Nina.Angels Nina.Angels

    Sojové maso jsem zatím ještě nevařila, ale podle tohohle receptu bych to asi mohla zkusit. Vypadá to fakt moc dobře a lahodně ;) Jen se toho trošku obávám...

    Odpovědět

  • nenan nenan

    taky někdy sojové maso zařazuji do jídelníčku-když se dobře a s fantazií udělá,tak je docela dobré-a zdravé;-)dávám bod:-))

    Odpovědět

  • coco-choc coco-choc(autorka receptu)

    Holky, děkuju za tipy s ochucením sojového masa. Určitě příště vyzkouším ;-)

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Dělám téměř totožně a je to moc velká dobrota. U nás to máme rádi s rýží.:yes:;-)

    Odpovědět

  • lovie lovie

    Jakožto vegetariáni s mužem sóju zbožňujeme na tisíce jeden různých způsobů, takže samozřejmě i já děkuji za další inspiraci:)
    ..jen k tomu vaření ještě-já ho vařím většinou v zeleninovém vývaru, vždy aspoň den před konzumací, dám ho do misky, zaliju libovolnou směsí koření(výborné přidat ještě prolis.česnek) rozmíchanou v ol.oleji a nechám přes noc marinovat. Sója má pak vynikající chuť...;-)

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    no jestli mohu poradit, tak soj. maso vařím v soj. omáčce (přiměřeně) a nechávám jej přes noc v nálevu a až druhý den použiji. Může se samozřejmě bujon, cokoliv kdo má rád, jen bych řekla, že druhý den má doopravdy dobrou chuť. Kolikrát jej nechám v lednici v nálevu i 2 dny a nic se mu nestalo.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Sakriš, to sojové maso se tu nějak rozjelo a já vůbec ani nevím, jak chutná:-?V životě jsem ho nepoužila, ale co nebylo, být může, proto to asi přece jenom někdy vyzkouším.

    Odpovědět

  • Hanule Hanule

    Tak to vyzkouším - bezmasé obědy mám ráda, člověk si díky nim příjemně odlehčí :-):yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Také mám ráda sojové maso podobně upravené. Dávám bodík:yes:3.

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    soj. maso miluji ve všech podobách (dokonce ochucené ze sáčku občas chroupu jako pochoutku :-8 ) Dělám podobný receptík a tobě patří ode mne bodík ;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: sojové maso co je sojové maso sojové maso se zeleninou sojové maso s rajčatovou omáčkou sojove maso s ryzi recepty sojove maso sojové maso recepty jak varim maso soja se zeleninou je zdravé sojové maso sojove maso na rajcatech rajčatova pasata recept ze sojovych nudlicek a mrazenou zeleninou sojove maso brokolice recepty ze sojového masa recepty na sojové maso co je to sojové maso sojove maso brokolic passaty jidlo sojové maso je zdravé

Zapomněl/a jsem heslo