Sojové maso s rajčatovou passatou a zeleninou

coco-choc Kuchařka: coco-choc

Doba přípravy: cca 30 min. Zeleninová jídla 12 názorů

Suroviny

100 g sojového masa (použili jsme nudličky)
3 stroužky česneku
3 stonky jarní cibulky
cca 300 ml passaty (rajčatové pyré)
(200 g zeleniny podle chuti)použili jsme:
mraženou zeleninu (brokolice,kukuřice,hrášek,mrkve)
sůl
cukr
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Sojové maso uvařte dle návodu na obalu (maso vařím v zeleninovém vývaru - získá tak rovnou chuť). Nechte vychladnout a vymačkejte z masa vodu.

  2. Na pánvi osmahněte nakrájenou jarní cibulku, na plátky nakrájený česnek a přidejte i maso.

  3. Až získá maso kůrčičku, zalijte rajčatovým pyré a přidejte zeleninu. Nechte provařit a osolte, popř. doslaďte podle chuti. Podávejte se skleněnými nudlemi, rýží nebo jen s plátky chleba.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sojové maso s rajčatovou passatou a zeleninou

  • Manavalu Manavalu

    :-) přidávám fotku

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    Tak jsem dnes dělala něco podobného;-);-)přidávám fotečku pokud můžu;-)

    Odpovědět

  • Nina.Angels Nina.Angels

    Sojové maso jsem zatím ještě nevařila, ale podle tohohle receptu bych to asi mohla zkusit. Vypadá to fakt moc dobře a lahodně ;) Jen se toho trošku obávám...

    Odpovědět

  • nenan nenan

    taky někdy sojové maso zařazuji do jídelníčku-když se dobře a s fantazií udělá,tak je docela dobré-a zdravé;-)dávám bod:-))

    Odpovědět

  • coco-choc coco-choc(autor receptu)

    Holky, děkuju za tipy s ochucením sojového masa. Určitě příště vyzkouším ;-)

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Dělám téměř totožně a je to moc velká dobrota. U nás to máme rádi s rýží.:yes:;-)

    Odpovědět

  • lovie lovie

    Jakožto vegetariáni s mužem sóju zbožňujeme na tisíce jeden různých způsobů, takže samozřejmě i já děkuji za další inspiraci:)
    ..jen k tomu vaření ještě-já ho vařím většinou v zeleninovém vývaru, vždy aspoň den před konzumací, dám ho do misky, zaliju libovolnou směsí koření(výborné přidat ještě prolis.česnek) rozmíchanou v ol.oleji a nechám přes noc marinovat. Sója má pak vynikající chuť...;-)

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    no jestli mohu poradit, tak soj. maso vařím v soj. omáčce (přiměřeně) a nechávám jej přes noc v nálevu a až druhý den použiji. Může se samozřejmě bujon, cokoliv kdo má rád, jen bych řekla, že druhý den má doopravdy dobrou chuť. Kolikrát jej nechám v lednici v nálevu i 2 dny a nic se mu nestalo.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Sakriš, to sojové maso se tu nějak rozjelo a já vůbec ani nevím, jak chutná:-?V životě jsem ho nepoužila, ale co nebylo, být může, proto to asi přece jenom někdy vyzkouším.

    Odpovědět

  • Hanule Hanule

    Tak to vyzkouším - bezmasé obědy mám ráda, člověk si díky nim příjemně odlehčí :-):yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Také mám ráda sojové maso podobně upravené. Dávám bodík:yes:3.

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    soj. maso miluji ve všech podobách (dokonce ochucené ze sáčku občas chroupu jako pochoutku :-8 ) Dělám podobný receptík a tobě patří ode mne bodík ;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: sojové maso co je sojové maso sojové maso recepty sojové maso se zeleninou sojové maso s rajčatovou omáčkou sojove maso s ryzi recepty sojove maso recepty ze sojového masa jak varim maso soja se zeleninou je zdravé sojové maso sojove maso na rajcatech recepty se sojového masa recepty na sojové maso rajčatova pasata recept ze sojovych nudlicek a mrazenou zeleninou sojove maso brokolice sojove maso recept zdravé sojového masa recept na sojové maso