Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí po provensálsku

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min

60 min (60 min příprava)

29. 11. 2020 16:16

Suroviny pro 3

3

Nutriční hodnoty

Energie1 030 kJ / 246 kcal
Bílkoviny7,39 g
Tuky1,50 g
Vláknina3,66 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 208 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy48,93 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pokud dám rozmarýn a tymián celé větvičky, před podáváním je vytáhnu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

tejaja

29. 11. 2020 20:20

Odeta Wollmanova: :yes:Jahňacie od baraniny poznáte ľahko už podľa vzhľadu, nie je obrastené lojom , baranina už dosť a je tmavšia, tiež podľa vône, necítiť ho ako baraninu. To máte dobre, že dostanete jahňacinu u mäsiara. U nás je dostať ťažko, ja mám z domáceho chovu. Kupujem polovicu jahäaťa a z kostí si robím tiež vývar a zamrazím ho. V každom prípade niet nad jahňacie mäso, ja v podstate iné ani nejem, občas hydinu, tiež domácu a ryby, tie si teda kupujem. :-D:-D:-D

Odeta Wollmanova

29. 11. 2020 18:52

Eja57: Díky. Bylo to opravdu dobré.

Odeta Wollmanova

29. 11. 2020 18:51

tejaja: Měli jsme zavařený telecí, byl jemný a není ho tolik, aby chuť masa přerazil. Spíš jsem pořád zkoušela ten česnek, aby ho nebylo moc, ale stroužky nebyly moc velké a chuť byla vyvážená. Nám v práci nabídli balíčky telecího, ale musely jsme si vzít všechno, maso, kosti, žebra a jak je u nás zvykem, žebra jsou ořezané na kost, tak z toho by na grilování moc nebylo, tak byl vývar. Jehněčí jsem viděla u řezníka, měla jsem obavy, aby to nebyl stoletý beran, ale nebylo cítit, tak bylo ještě z jehňátka.

Eja57

29. 11. 2020 18:46

Netradiční a podle mne pěkná úprava jehněčího, rozhodně vyzkouším, bude mi určitě chutnat:yes:

tejaja

29. 11. 2020 17:59

Jahňacie je moja srdcovka. ;-) Len by som nepodlievala vývarom, pokiaľ by nebol jahňací, ale vodou, aby nepotlačil chuť jahňaciny. ;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: plec vepřová, česnek, petrželka zelená, cibulka, vývar, cukr krupice, tymián, rozmarýn, pepř, sůl, olej olivový, máslo, strouhanka, šťáva citronová

TopRecepty.cz

Jehněčí po provensálsku

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/joAv