Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 271 kJ / 1 021 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,94 g |
Tuky | 6,38 g |
Vláknina | 51,78 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,32 g |
Sůl | 15,27 g |
Sacharidy | 185,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rajčata nakrájíme nahrubo. Celer, šalotku, fenykl a česnek nadrobno. Tymián a bazalku posekáme.
Krok 2: Všechny suroviny smícháme, zakryjeme fólií a necháme 6 hodin marinovat.
Krok 3: Po odležení zlehka projedeme tyčovým mixerem - nesmí vzniknout kaše.
Krok 4: Přes mísu dáme plátno a připevníme. Do plátna vlijeme směs. V chladnu necháme samovolně vykapat - nemačkáme.
Krok 5: Vykapanou dužinu můžeme použít na přípravu čatní nebo pod maso.
Krok 6: Čirou esenci dáme vychladit a podáváme.
Zveřejněno 20. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajčatová esence
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6Avn
Moje poznámka
Rajčatová esence
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6Avn
Nejnovější recepty
Jedlé balíky slámy
Přidáno před 14 hodinami
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 20:28:55
Pohanková kaše s tofu
Přidáno 21. 10. 2025 18:04:03
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 15:33:40
Vanilkový máslový korpus
Přidáno 21. 10. 2025 13:00:02
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno 21. 10. 2025 11:35:44
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablečná polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Lasagne se sójovým masem
FranTisket před 3 hodinami
Buchta z jogurtu
iva.satkova před 3 hodinami
Jablkový závin pro chlapy
Noumik před 4 hodinami
Šunkofleky II
Honza62 před 4 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
ZboSy před 5 hodinami
Holandský řízek
Kristina1 před 5 hodinami
Srdíčka na smetaně
brtna před 8 hodinami
Rozstřelení ptáčci z vepřového masa
Martas6 před 8 hodinami
Fazolková polévka
Kajkajak před 9 hodinami
Tématické fráze:
paprikovo rajčatové čatní,
recept ze zralých rajčat
Suroviny:
rajče,
celer řapíkatý,
cibule šalotka,
fenykl,
česnek,
tymián,
bazalka čerstvá,
cukr třtinový,
pepř cayenský,
omáčka worcesterová,
tabasco,
sůl mořská
Komentáře (3)