Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 484 kJ / 1 311 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 30,60 g |
| Tuky | 32,70 g |
| Vláknina | 9,00 g |
| Cholesterol | 27 mg |
| Sodík | 8 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 219,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Múku pomaly a trpezlivo na sucho zahrievame a opražíme do bledohneda. Ak máme plyn, použijeme rozptyľovač plynu. Premiešavame a sledujeme farbu. Medzitým si nachystáme vriacu vodu a roztopíme masť.
Krok 2: Keď je múka bledohnedá, zalejeme vriacou vodou, osolíme, miešame. Dostaneme hmotu podobnú ako keď odpaľujeme cesto. Na nízkej teplote stále spracúvame asi 3 minúty, cesto stmavne a dostaneme husté "cucky", prilejeme masť a ešte chvílu spracúvame.
Krok 3: Pri slanej verzii pridáme viac soli, servírujeme s osmaženou cibuľou, príp. aj kyslou smotanou.
Pri sladkej verzii posypeme práškovým cukrom a pokvapkáme zohriatym džemom.
Pri sladkej verzii posypeme práškovým cukrom a pokvapkáme zohriatym džemom.
Zveřejněno 1. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moučný šterc
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X9Bk
Moje poznámka
Moučný šterc
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X9Bk
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 13 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 13 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 13 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 13 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 15 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 16 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 16 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 17 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 17 hodinami
Tématické fráze:
babčiny recepty,
šterc,
babčiny recepty.cz,
babcinyrecepty,
babčiny recepty.cz.,
recept na šterc,
šterc recept,
isterc,
co je sterc,
šterc recepty,
sterc recepty videorecept,
babiřřiny recepty,
recept šterc,
šterc - recepty,
šterc z mouky,
babčiny nejlepší recepty,
recepty babčiny,
milanovy placky,
jak se dělá šterc,
jak se vaří šterc
Suroviny:
mouka polohrubá,
voda,
sádlo,
sůl,
smetana zakysaná,
cukr moučkový,
marmeláda
Komentáře (27)
Špagi - tvoji kuchařku bych chtěla mít nebo aspoň číst
Já to milovala s rybízovým a malinovým džemem, bráchové spíš naslano a babka hubovala, proč to musí dělat pro každýho extra - ale udělala
Moc a moc děkuji za připomenutí, hned musím udělat. Fakt musíme mít leccos společného