

Zapékaný vepřový mozeček
Suroviny 3-4 porce
- 500 g vepřového mozečku
- sádlo
- 1 cibule
- 500 g ve slupce uvařených brambor
- 50 g uzené slaniny
- 2 vejce
- sůl
- mletá sladká paprika
- zelená petrželka
- kousek másla na vymazání pekáčku
Postup přípravy receptu
Mozeček spaříme horkou vodou a pak přelijeme studenou vodou. Opatrně stáhneme blanku a nadrobno nasekáme.
Na sádle osmažíme cibuli a na ni přidáme nasekaný mozeček. Mírně posmažíme, osolíme, přidáme papriku a ještě mírně posmažíme a pánev odstavíme.
Pekáček vymažeme máslem a poklademe na kolečka nakrájenými bramborami, které mírně osolíme.
Na brambory střídavě vrstvíme mozeček, zelenou petrželku a na kostičky osmaženou slaninu. Končíme bramborami.
Takto připravený pekáček dáme do vyhřáté trouby na 220 stupňů a asi po 10 minutách zalejeme rozšlehanými vejci. Pečeme dorůžova.
Poznámka od kuchařky
Zdroj-recepty na mozeček mi přišly meilem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zapékaný vepřový mozeček
-
indulina28: Vím, že to je už pár let starý, ale přesto musím zareagovat. Vás asi slušnosti neučili. To že něco nejím, ještě neznamená, že to je fůůůj. To že mi něco nechutná není důvod k tomu, abych to hanil a naopak, to co chutná mně, nemusí chutnat druhému. Styďte se!!!
-
belasek1:
-
No vida, kolik je receptů na mozeček! A já si myslela, že jinak než s vajíčkem se ani nedělá. Super inspirace.
-
Anna Kocikova: U nás ho Drahuš mají u Lidlu v Masně, jen si nevzpomenu, jak se jmenuje a sem tam na něja taky narazím v Supergongu. Ale to u vás asi nemáte
-
Z náhodných na mě mrkla tato krásně vypadající dobrota,mňam
Jani,já jsem mozeček neviděla,ani nepamatujiMáme ho moc rádi v jakékoliv úpravě -
indulina28: jedla jsi to někdy?
Zkus, pokud bys měla tu možnost a možná budeš překvapená
-
indulina28: Ja nejem varenú mrkvu, a nepíšem pod každý recept s varenou mrkvou fuuuj, pretože je to môj problém, a ako píše chocolate, na jedlo sa nevraví fuj, aspoň niektorých nás to tak učili, slušnosť.
-
indulina28:A je nutné nám to sdělovat?Fuj se o jídle neříká.
Většinu tvých jídel bych si nikdy neuvařila a také nemám potřebu ti to pod ně psát. -
fuuuuuuuj ...bez urazky ale todle fakt nejim
-
Dana61: je to dobré, takové trochu jiné francouzské brambory, ale náplň je mnohem jemnější
-
Jani, tohleto musí být báječné - určitě vyzkouším
-
Jana Remkova:
Díky, zkusím to, to jsem zvědav, jak to dopadne
.
-
varilamyskakasicku: díky, pokud máš možnost, zkus
-
Joj, take Jani zkusim myslim, ze je to prima, neni to drahe, bohate na fosfor je to a prima s bramborama, nam a diky davam bodika Iva
-
Nikolas.J: neptáš se, jako pitomec!
Já se ptám kolikrát na věci, kteří chápou všichni, jen ne já
. Ta horká voda a následně studená, bylo v receptu, jako návod na zjednodušení toho sloupnutí. Nejde to nějak po celé té délce, nebo objemu toho mozečku. Vzala jsem to do ruky, v jenom místě řízla malinko a vlastně ti na prstě zůstane takový kousek blány, jako nit. Já jsem to taky dělala poprvé, před tím jsem to nijak neodblaňovala a v podstatě souhlasím s tím, co říká Magdalenka. Ale fakt se mi to asi slouplo dobře, protože ty žilky zmizly