Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Císařská pochoutka

Hodnocení receptu je 4,4 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

HankaPu HankaPu

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 150 kJ /
3 143 kcal
Bílkoviny120,00 g
Tuky7,00 g
Vláknina60,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 128 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy620,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hrách zalijeme vařící vodou a zvolna vaříme asi 2 hod. Krok 2: Pěnu, která se při vaření tvoří odstraníme, ale hrách nemícháme. Krok 3: Za 2 hod. kdy už bude z hrachu řídká kaše, přidáme cukry, směs promícháme, odstavíme a necháme trochu vychladnout. Krok 4: Pak hmotu propasírujeme přes husté síto, dáme na nepřilnavou pánev a znovu za stálého míchání smažíme, dokud se část tekutiny neodpaří a hmota nezhoustne. Krok 5: Libovolnou formu o výšce asi 3 cm vymažeme tukem, naplníme hmotou, uhladíme a přikryjeme alobalem. Krok 6: Hmotu necháme ve formě 5 - 6 hod., nejlépe však přes noc v lednici. Krok 7: Před podáváním ji z formy vyklopíme, rozkrájíme na kostky a ozdobíme.

Zveřejněno 30. 10. 2016

Poznámka autorky HankaPu

Zdroj: Čínská domácí kuchyně

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Císařská pochoutka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W93E

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Císařská pochoutka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W93E

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Také znám, ze stejné kuchařky :-8:yes::yes:

Pred časom dcéra doniesla niečo podobné od dievčiny, ktorá študovala čínštinu a istú dobu v Číne žila. Malo to takúto farbu a bolo to stuhnuté v papierových košíčkoch. Myslela som si, že je to z cíceru - cizrny. Asi to bolo toto...:-8

Nějak si tu chuť neumím představit:-O, ale je to moc zajímavé:yes:

Ja nepoznám a kukám ako puk...:-D

Jů, ten recept znám, léta se chystám ho vyzkoušet a pořád se k němu nemůžu dokopat :-(
Je to opravdu tak jemné a rozplývavé na jazyku, jak píšou v té kuchařce?
Máš bod za odvahu ;-):yes:

zizala: Ano Jaruš,kostky mají opravdu tak jemnou chuť, že se rozplývají na jazyku. A v kuchařce se uvádí .......až je ochutnáte, uvěříte, že toto jídlo předkládali čínští kuchaři cisařům v Zakázaném městě.
Jsou sice jemné, rozplývají se na jazyku, ale jak píše Alžbětina, je to pořád jen sladká hrachová kaše.:-D

HankaPu: Hrách na sladko není zase nic tak neobvyklého, naši předci také jedli hrách pokapaný medem, třeba pučálku. Dětem pokapali medem a dospělým ji osolili. Takže jak píšu, mít dost času, asi bych i vyzkoušela :-)

Hmmmm, zajímavé :yes:

Tématické fráze:
hrách na sladko recepty, pochoutky na sladko, pochoutky recepty, hrách na sladko, pochoutky z hrachu, sladká hrachová kaše, čínská hrachová pochoutka, císařská směs recept, hrach nasladko, recept hrách na sladko, pochoudky na sladko, hrachová kaše s cuketou, pochoutkove recepty, hrachová kaše s medem, čínská pochoutka z hrachu, hrach s medem, hrachova pochoutka recepty, recept na hrachovou kaši, sladka bezlepkova pochoutka, císřské kostky

Suroviny:
hrách, cukr moučkový, voda, cukr vanilkový, tuk

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu