Křenové kuličky z červené řepy

spagetka Kuchařka: spagetka

Předkrmy 40 názorů

Suroviny

kuličky z červené řepy (koupíme sterilované ve sladkokyselém nálevu)
křen
sladká smetana
(množství ingrediencí ponechávám na množství jedlíků i chuti)
olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Křen nastrouháme a zjemníme cca 1 lžící sladké smetany, případně koupíme již sterilovaný smetanový křen.

  2. Kuličky velmi pečlivě a bohatě obalíme v křenu se smetanou a necháme nejméně hodinu chutě prolnout.

  3. Opékáme na oleji pozvolna cca 8 minut za častého obracení.

  4. Podáváme buď samostatně nebo k uzenému masu (jazyku), případně krkovičce.

Poznámka

Množství oleje neuvádím,, je to na každého volbě.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Křenové kuličky z červené řepy

  • casino casino

    "Křenové kuličky z červené řepy"
    No, a z čeho vlastně ty kuličky jsou, he?:-D

    Odpovědět

  • nanny nanny(neregistrovaný)

    spagetka:to snad ne:-?davam hodnoceni ,podle toho jak se mi recept libi a ne podle toho,kdo ho dela.Mrzi me ,ze je tady spousta moc kvalitnich a peknych receptu,ale nejsou oceneni,tak jak by mely.Mela jsem to v planu az budu mit vic casu,se zaregistrovat,ale nevim,jestli do toho mam jeste chut.Ale ,asi budu muset,abych mohla poslat fotku tech kulicek,co tady zpusobily poradnou vichrici.Preji moc pekny vecer:-);-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    zizala: Dík za vyzkoušení. Ano mé foto není repre...., nicméně trvám na tom že to bylo víc než jedlé. Škrobem zahušťovat jsem nechtěla, moc ho nemusím, mouka by taktéž změnila chuť. Jinak souhlas, asi jsem mohla aspoň ty kuličky přepůlit, nebo použít plátky jako Vašek, drželo by to lípějc. Nicméně, trvám na tom, že chutné to bylo.
    Jelikož jsem to dělala znova pro jistou událost, až bude po "blázinci" týkající se jiných událostí, vložím lepší foto, na chuti trvám, bylo to výborné.:yes::yes:
    Ale děkuji i za přidané fotky, i když u mne to doopravdy takto tragicky nedopadlo;-) Mé foto je rozhodně správné a dopadlo to lépe než u tebe.
    nanny: Dík za názor :yes:, škoda že nejsi registr., mám takový pocit, že už se sleduje, zda si to za tvým nickem nevkládám já sama tyto souhlasné komentíky, naštěstí, vím, že nikoli;-);-);-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    nanny: Je tak obtížné mi normálně odpovědět na otázku? O nedůvěře z mé strany nepadlo ani slovo. Diskuze sklouzává do osobní roviny a v té odmítám pokračovat :-(

    Odpovědět

  • nanny nanny(neregistrovaný)

    :-)tak Vy me neverite?Ja zase neverim Vam,ze kdyz jste zkusena a sikovna kucharka,ze Vam ty kulicky tak dopadly.
    Ale vidim na tom taliri jednu celkem peknou;-):-D:-D

    Odpovědět

  • zizala zizala

    nanny: ;-) Moje teflonová pánev už taky něco pamatuje a rozdíl mezi smažením a opékáním znám. Opékala jsem. Spíš by mě zajímalo, zda obal na Tvých kuličkách zůstal neporušený nebo zda také tak nehezky olezl. Co se týká chuti, s tou nepolemizuju, chuť je individuální.
    Nevím, zda to vůbec stojí za to, ale šlo by, že bys recept znovu udělala, vyfotila a po zaregistrování dala fotku jako důkaz? Případně ji poslala po někom registrovaném, komu důvěřuješ, aby ji vložil? Dík:-K

    Odpovědět

  • nanny nanny(neregistrovaný)

    zizala: tak tady bych chtela jen dodat,ze jsem repu opekala na stare panvicce , davala jsem tam repu opatrne,ne do uplne horkeho oleje.Byla krupava a je pravda,ze kren nebyl jiz tak stiplavy,za co byl vdecny muj muz,protoze ho nema rad kdyz je moc ostry.Jak jsem jiz zminila Holandani kren jedi velmi malo a nekteri ,ani nevi ,ze kren existuje.Zkratka nam to chutnalo,ale nemusi to chutnat kazdemu?:-)Preji pekny den.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Myslím, že nejsem v kuchyni nezkušená, ani výrazně nešikovná. Protože i mne zajímalo, v čem je opékaná sterilovaná řepa jiná, lepší, koupila jsem tutéž řepu a recept vyzkoušela. Zaměřila jsem se i na postup, zda je recept bezproblémově realizovatelný.
    Kuličky šly obalit dobře, předem jsem je osušila, aby obal opravdu držel. Problém začal až při opékání. Jednak to hodně prskalo (logicky, křen se smetanou tvoří mokrou kašičku), ale hlavně při prvním pokusu o otočení kuličky zůstala většina křenu na pánvi, kde se připalovala, protože křen se smetanou obsahuje sacharidy - viz foto 1. Na keramické pánvi to byl absolutní propadák, po druhém neúspěšném otočení kuličky jsem proces raději ukončila. Zkusila jsem tedy ještě teflonovou pánev. Výsledek byl nepatrně lepší - viz foto 2, ale pořád velice neuspokojivý.
    Závěr: vizuálně výsledek téměř stejný s autorčiným – olezlé a nehezké. Možná, kdyby se do kašičky dalo nějaké pojidlo (škrob, mouka?) a použily plátky, byl by výsledek vzhledově jiný, ale autorka ani „realizátoři“ o ničem takovém nepíšou. Naopak, tvrdošíjně trvají na správnosti receptu. O křupavosti nemůže být řeč, kašička se křupavou nestala ani po osmi minutách opékání - schválně jsem to měřila. Chuť - no, chutě mohou být individuální a sníst se dá leccos. Kyselost řepy se malinko ztratila a křen přestal být příjemně štiplavý. Návštěvě bych to nenabídla ani v případě, že by měli řepu rádi. O prestižní akci nemluvě.

    Na úplný závěr chci upozornit, že to nepíšu autorce proto, aby to někdo bral jako „rýpání“, je to pouze moje zkušenost s realizací receptu.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    nanny: :-D:-D:-p:-p;-);-)

    Odpovědět

  • nanny nanny(neregistrovaný)

    spagetka: taky me to pripada jak valka,proto jsem napsala muj nazor.Taky se tomu smeji,vzdyt to neni normalni.:-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    houba: Význam je ten, že jsem to prostě chtěla zkusit, neb normálně se přece řepa peče, i když syrová, tady už ale byla prostoupená chutí nálevu, proto se dělala velmi krátce jako minutka. Rozhodně ale děkuji za slušně formulovanou otázku :yes::yes::yes:. Proč bych chutnala před smažením, když jsem je osmažit chtěla? Vím jak syrové chutnají.
    Danca: I tobě děkuji, taky mi to připadá jak hon na čarodějnice. Nevadí stokrát omílané recepty, nevadí chleba s máslem neb je to vtip, křenové kuličky rozpoutaly válku :-D:-D:-D:-D:-D a pro některé: nejsem ukřivděná, uražená ani rozmazlená, jen se už dobře bavím :-D:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Danca Danca(moderátorka)

    Jana Remkova: mnohým ne!!!:-D:-p:-K

    Odpovědět

  • Danca Danca(moderátorka)

    houba: ne, jen jsem reagovala na některé předchozí komentáře, omlouvám se, pokud to vyznělo tak, že jde o reakci konkrétně na Tvůj :-K.

    Odpovědět

  • houba houba

    nanny: ano, vím, koupím si ji ale až přijde čas, chuť, invence a nálada na recept.

    Odpovědět

  • nanny nanny(neregistrovaný)

    houba: jedna se o sterilizovanou repu,takze ta je dostupna kazdy den:-O

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: sterilovana cervena repa s krenem repove kulicky recepty z červené řepy křenove zeli když zhořkne křen sterilovaná červená řepa kuličky z řepy smažené sterilovaná červená řepa recepty sterilovana červená řepa s křenem recept červená řepa křen recepty nakládáme křen sterilovaná červená řepa s křenem top recepty smetanový křenový dort proč červená řepa zhořkne kilicky z cervene repy křenové placky pečené kuličky z červené řepy sterilovaná řepa sterilovaná řepa sterilovvany kren

Zapomněl/a jsem heslo