Koblihy
Koblihy už dávno nejsou jen velikonoční pochoutka, ale dopřáváme si je, kdykoliv máme chuť na něco dobrého. Jejich příprava je sice trochu pracnější, ale výsledek vždy mile potěší naše chuťové pohárky.

Suroviny pro 40 kusů
40kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 613 kJ / 2 537 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,86 g |
Tuky | 49,30 g |
Vláknina | 18,20 g |
Cholesterol | 441 mg |
Sodík | 1,74 g |
Sůl | 4,32 g |
Sacharidy | 430,04 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravíme kvásek. Do poloviny vlažného mléka nadrobíme droždí, přidáme lžíci mouky a cukru a promícháme. Necháme v teple 10 minut odpočívat, než vzejde.
Krok 2: Do mísy prosejeme ostatní mouku a cukr, přidáme kvásek a ostatní suroviny a vypracujeme pružné těsto.
Krok 3: Těsto přikryjeme utěrkou (nebo potravinářskou folií) a necháme asi 40 minut v teple vykynout.
Krok 4: Vykynuté těsto rozválíme přibližně na 1,5 cm síly a menší skleničkou vykrajujeme kolečka.
Krok 5: Na každé kolečko dáme doprostřed náplň a okraje objedeme mašlovačkou namočenou ve vodě, aby se dobře přichytilo vrchní kolečko těsta, kterým náplň zakryjeme.
Krok 6: Okraje koblihy důkladně prsty přitiskneme, aby náplň nevytekla. Před smažením koblihy necháme ještě asi 15-20 minut nakynout.
Krok 7: Koblížky smažíme v kastrole v rozpáleném oleji z obou stran do zlatova.
Krok 8: Po usmažení necháme okapat na papírové utěrce.
Zveřejněno 1. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koblihy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KO2z
Moje poznámka
Koblihy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KO2z
Nejnovější recepty
Špízy se sýrem a cuketou
Přidáno před 1 hodinou
Cuketová pomazánka s česnekem a sýrem, vhodné i pro diabetiky
Přidáno před 4 hodinami
Salát z pečených paprik
Přidáno před 6 hodinami
Masové kuličky s letním salátem, mozzarellou a vejci
Přidáno před 7 hodinami
Cuketový koláč se sýrem vhodný i pro diabetiky
Přidáno před 23 hodinami
Ajvar z paprik
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodová buchta hrnková rychlá
horackovapetra před 1 hodinou
Hanácký salát z červeného zelí
Kerstein před 2 hodinami
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
Wanilor před 2 hodinami
Pikantní pomazánka z cukety
ZboSy před 3 hodinami
Kuřecí v rajčatové omáčce
koczkodanka před 3 hodinami
Cuketová polévka s koprem, sýrem a smaženými vejci
zenikar před 3 hodinami
Špenátová polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Bublanina s třešněmi (nebo jiným ovocem)
Papucel před 4 hodinami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Lemur91 před 4 hodinami
Tématické fráze:
koblihy,
koblihy recept,
recept na koblihy,
recept koblihy,
kobliha recept,
těsto na koblihy,
recepty na koblihy,
recepty koblihy,
vídeňské masopustní koblihy,
kobliha,
vídeňské koblihy,
koblihy recepty,
recept na dobré koblihy,
koblih,
jak se delaji koblihy,
top recepty koblihy,
jemné koblihy,
velikonoční koblihy,
koblihi,
koblyhy
Suroviny:
mouka polohrubá,
droždí čerstvé,
cukr krystal,
olej,
mléko,
žloutek,
sůl,
rum,
marmeláda
Komentáře (38)
K vaší reakci na Dara:
No, když je rcp blbě napsaný ("Pak už koblížky peču na oleji v kastrole") tak se nemůžete divit, že děvucha místo SMAŽENÍ ve vyšší vrstvě tuku to patrně pekla jen na trošce oleje. Ne každá kuchtička čte komentáře...