Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 896 kJ / 2 843 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 71,23 g |
| Tuky | 112,80 g |
| Vláknina | 18,56 g |
| Cholesterol | 70 mg |
| Sodík | 361 mg |
| Sůl | 0,80 g |
| Sacharidy | 376,53 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechnu celozrnnou mouku smícháme s vodou a necháme půl hodiny odpočinout.
Pak přidáme všechny ostatní suroviny (droždí rozmíchané ve lžíci vody navíc), umícháme těsto a hned ho rozválíme. Krok 2: Potřeme mletými škvarky, složíme na třetiny jakoby do závinu a tento pak také složíme na třetiny – jako když děláme plundrové (překládané) těsto.
Uložíme na 20-30 minut do lednice, pak znovu rozválíme a poskládáme a opět dáme kynout do lednice. Krok 3: Po těchto posledních 30 minutách kynutí těsto vytáhneme, rozválíme na plát, asi 1-1,5 cm vysoký a urovnáme na něj do dvou řad náplň podle fotografie. Krok 4: Těsto mezi náplněmi potřeme rozšlehaným vejcem. Jednu stranu plátu překlopíme přes náplń a stejně tak překlopíme i druhou stranu plátu přes druhou náplň. Krok 5: Těsto středem rozřízneme na dvě nohy závinu a spoje k sobě přimáčkneme, třeba vidličkou.
Záviny přendáme na plech, necháme vykynout, potřeme vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě (190-210°C/asi 25-30 minut – každá trouba ale peče maličko jinak).
Pak přidáme všechny ostatní suroviny (droždí rozmíchané ve lžíci vody navíc), umícháme těsto a hned ho rozválíme. Krok 2: Potřeme mletými škvarky, složíme na třetiny jakoby do závinu a tento pak také složíme na třetiny – jako když děláme plundrové (překládané) těsto.
Uložíme na 20-30 minut do lednice, pak znovu rozválíme a poskládáme a opět dáme kynout do lednice. Krok 3: Po těchto posledních 30 minutách kynutí těsto vytáhneme, rozválíme na plát, asi 1-1,5 cm vysoký a urovnáme na něj do dvou řad náplň podle fotografie. Krok 4: Těsto mezi náplněmi potřeme rozšlehaným vejcem. Jednu stranu plátu překlopíme přes náplń a stejně tak překlopíme i druhou stranu plátu přes druhou náplň. Krok 5: Těsto středem rozřízneme na dvě nohy závinu a spoje k sobě přimáčkneme, třeba vidličkou.
Záviny přendáme na plech, necháme vykynout, potřeme vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě (190-210°C/asi 25-30 minut – každá trouba ale peče maličko jinak).
Zveřejněno 21. 12. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Škvarkový plundrový závin s hruškovo – perníkovou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kWwr
Moje poznámka
Škvarkový plundrový závin s hruškovo – perníkovou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kWwr
Nejnovější recepty
Vánoční oplatky
Přidáno před 15 hodinami
Medové kuličky
Přidáno před 16 hodinami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 17 hodinami
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno před 18 hodinami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 19 hodinami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční cukroví
fragolina před 4 hodinami
Brambory s vůní mandlí
Fitulka před 8 hodinami
Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem
Ututatise před 9 hodinami
Poctivá vánočka
metrix7 před 9 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Slavista62 před 10 hodinami
Krkovička z trouby
Sahula před 10 hodinami
Těsto na perníčky - hned měkké
habis před 10 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
AlienkaKalousova před 10 hodinami
Domácí laskonky aneb: Křehké bílkové pokušení
milhausz1984 před 11 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
busy_dad před 11 hodinami
Tématické fráze:
škvarkový závin,
perníkový závin
Suroviny:
voda,
olej,
cukr,
sůl,
mouka hladká,
mouka celozrnná,
droždí,
škvarky,
povidla hrušková,
šťáva citronová,
perníčky,
ořechy mleté
Komentáře (7)