Sezamové bagetky s prefermentem

Suroviny

Na preferment:
150 g vody
150 g hladké mouky
1 g droždí
Dále:
90 g vody
100 g podmáslí
40 g oleje
40 g sezamu
lžička cukru
2 lžičky soli
8-10 g droždí
350-370 g hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. smícháme suroviny na preferment do řídkého těstíčka a zakryté proti prachu a osýchání necháme asi 12 hodin v teple kvasit.

  2. Pak přidáme zbytek surovin a umícháme těsto (je možné nechat pracovat pekárničku), které bude asi hodin kynout.
    Vykynuté vytáhneme z mísy (pekárny), propracujeme, rozdělíme na 4 díly a vytvarujeme bagety.

  3. Před pečením je naříznu a nechám vykynout v bagetovém plechu, pak potřu vodou a upeču ve vyhřáté troubě (200°C/30-35min).

Poznámka od kuchařky

Jsou opravdu lehounké, sezamem voní a také sezamem chutnají – s máslem jako stvořené k lehké večeři.

Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz/sezamove-bagetky-s-pref...

Komentáře k receptu Sezamové bagetky s prefermentem

Tématické fráze: bageta recept