Sezamové bagetky s prefermentem

cathleen Kuchařka:

Slané pečivo 5 názorů

Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Suroviny

Na preferment:
150 g vody
150 g hladké mouky
1 g droždí
Dále:
90 g vody
100 g podmáslí
40 g oleje
40 g sezamu
lžička cukru
2 lžičky soli
8-10 g droždí
440-450 g hladké mouky
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. smícháme suroviny na preferment do řídkého těstíčka a zakryté proti prachu a osýchání necháme asi 12 hodin v teple kvasit.

  2. Pak přidáme zbytek surovin a umícháme těsto (je možné nechat pracovat pekárničku), které bude asi hodin kynout.
    Vykynuté vytáhneme z mísy (pekárny), propracujeme, rozdělíme na 4 díly a vytvarujeme bagety.

  3. Před pečením je naříznu a nechám vykynout v bagetovém plechu, pak potřu vodou a upeču ve vyhřáté troubě (200°C/30-35min).

Poznámka

Jsou opravdu lehounké, sezamem voní a také sezamem chutnají – s máslem jako stvořené k lehké večeři.

Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz/sezamove-bagetky-s-pref...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Sezamové bagetky s prefermentem

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo