Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rohlíky čerstvé i čtvrtý den

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

15. 3. 2017 16:28

Suroviny

Porce: podle mouky

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 691 kJ / 2 077 kcal
Bílkoviny55,85 g
Tuky38,20 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 27 mg
Sodík 6,41 g
Sůl16,00 g
Sacharidy370,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Ortodoxním kuchařkám a pekařkám asi z tohoto postupu budou vstávat vlasy na hlavě, ale vzniklo to z nutnosti, kdy jsme doma zůstali jen dva a do obchodu to máme daleko. Osvědčilo se, ale pozor, těsto pomalu kyne i v ledničce, tak je třeba dát rohlíky od sebe trochu dál. Kupodivu jsou rohlíky z podchlazeného těsta jemnější. Ty tři, které jsem dala do lednice , jsem pak upekla druhý den k večeři v malé troubičce z Kauflandu. Za 20 minut od zapnutí hotovo.

Těsto je běžné a množství lze libovolně upravovat. Při dodržení poměru 0,6 váhy vody proti mouce vyjde vždy dobře a vůbec se nelepí. Proč váhy? Nádobu z pečky na váhu postavím, vynuluji a stejně dovažuji vše ostatní, bez dalšího nepořádku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Kristyna Hejlova Kristyna Hejlova

26. 11. 2022 20:36

U nás velice oblíbený recept s malou inovací, na dvou ležících sádla osmažíme jednu velkou cibuli a hned po sundání z plotny dáme do těsta, lépe kyne stačí 20 minut a chuť ke úžasná ????????????

manina

21. 3. 2017 11:52

sunny.sofi: Těsto je klasické, sama jsem ho použila od některé kolegyně zde, a při správném poměru surovin na něm není co zkazit. Recept jsem přidala kvůli "kouzlu" kdykoli čerstvých rohlíků bez předchozího složitého zadělávání. Recept jsem psala ve středu když pekárna hnětla a poslední z uskladněných v lednici jsem k večeři dopekla v pondělí. To je po pěti dnech. Byly jako nové. Peču je v malé pícce, která je za čtyři minuty rozehřátá na 250 st. a pak 15 min na 200 st. Vejdou se tam sice jen tři, ale nám to stačí. Po upečení horké rohlíky ihned pokropím vodou, aby kůrka nebyla tvrdá.

sunny.sofi sunny.sofi

21. 3. 2017 09:50

Přidávám s dovolením foto - sice to nejsou rohlíky ale těsto je stejné;-)

sunny.sofi sunny.sofi

21. 3. 2017 09:25

Bezva recept právě pro ty, kdo zjistí, že doma není ani drobek ;-) - já jsem dokonce nepoužila ani pekárnu, suroviny jsem smíchala v robotu (nejdřív suché, pak sádlo a voda), udělala osm kuliček (příště spíš deset, jsou dost velké) a dala na plechu do trouby ohřáté asi na 50 stupňů. Po 20 - 30 min. jsem vyndala plech, přidala teplotu na 200, "razítkem" udělala vzorek a šup zpátky do trouby. Teď se pečou, vidím to na půl hodinky. Takže podtrženo - sečteno, za hodinku čerstvé pečivo na stole. :yes:

magdalenka magdalenka

15. 3. 2017 21:07

manina: Ďakujem.:-K

manina

15. 3. 2017 20:47

Dovolte mi vysvětlit rozpor nadpisu s popisem a poznámkou. Příspěvky zřejmě před zveřejněním upravuje admiin pro případ, že autor na něco zapomněl, nebo se dopouští zjevného omylu. V receptu jsem uváděla i váhu vody a množství droždí podle návodu na jeho sáčku. Ty čtyři dny v nadpisu je nejdelší doba, kdy nám zásoba polotovaru v lednici vydržela. I ten příběh o plechu a zbytku na zítra je doplněný. Když už tedy, tak právě se dopekly tři rohlíky z odpoledního zadělávání a sedm čeká v lednici na některé následující dny.

manina

15. 3. 2017 19:47

magdalenka: Ano. Kynou už umotané určené k okamžitému pečení. Pomalu kynou i ty v ledničce, ale před pečením je nechám asi hodinu dokynout na teple. Droždí podle toho z kolika mouky děláš. Některé sáčky jsou na půl kila, ty můžeme dát celé, jiné na kilo, tam dáme půl sáčku. Ještě něco jsem zapomněla. Pokud dáváme tuk, nemusí být, považujeme ho za vodu. Takže do nádobky na váze dát tuk a dolít vodu do předepsané váhy. Jinak nám těsto vyjde moc řídké a musíme přidávat mouku.

magdalenka magdalenka

15. 3. 2017 17:48

Prosím, mohla by si doplniť hmotnosť droždia? Bez predchádzajúceho kysnutia tvaruješ z cesta guličky a rohlíky z nich? Dík.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: váha rohlíku rohlik vaha kolik váží rohlík suchý rohlík rohliky bez tuku váha 1 rohlíku rohlíky kolik troubu rozehrat? kolik váží suchý rohlík domácí rohlík zadělávaný vodou kolik vazi celozrnny rohlik váha rohlík proč jsou rohlíky tvrdé váha obyčejného rohlíku váha 1 rohlík jak upečeme rohlik polotovary na rohlíky rohlíky bez bez tuku rohlík polotovar polotovar rohliky recept na rohlíky bez tuku

Suroviny: voda, sůl, cukr, sádlo, mouka hladká, mouka polohrubá, droždí sušené

TopRecepty.cz

Rohlíky čerstvé i čtvrtý den

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0jZ7