Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pudinkové řezy se zakysankou

Milovníci pudinkových moučníků zpozorněte. V těchto řezech se chuť nadýchaného piškotu snoubí s vanilkovým pudinkem, zakysanou smetanou a čokoládou. Dokonalé spojení chutí, které vás nenechá v klidu. U jednoho kousku nezůstanete.

Hodnocení receptu je 5,0 (34×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MoninkaS MoninkaS

Středně náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 40 min

80 min (40 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o rozměrech 30 × 40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 509 kJ /
6 336 kcal
Bílkoviny132,80 g
Tuky287,30 g
Vláknina19,50 g
Cholesterol 1,64 g
Sodík 1,36 g
Sůl3,81 g
Sacharidy795,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapneme předehřívat na 170 °C. Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Krok 2: Vyndáme z lednice zakysanou smetanu, aby se ohřála na pokojovou teplotu. Krok 3: Vejce můžeme ušlehat buď celá s cukrem do pěny (zhruba 8 minut) nebo vyšleháme jen žloutky s cukrem do pěny. Bílky pak šleháme zvlášť se špetkou soli v tuhý sníh. Krok 4: Do vyšlehané světlé hmoty zašleháme vodu a olej. Nakonec vmícháme mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva. Pokud jsme šlehali zvlášť bílky, vmícháme je až úplně nakonec zlehka a opatrně do těsta. Krok 5: Část těsta můžeme odebrat a přidat do něj kakao. Dvoubarevné těsto vytvoří po upečení hezký dekor. Krok 6: Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hladký pudink dle návodu na obalu. Krok 7: Na vymaštěný a moukou vysypaný plech nalijeme nejdříve světlé těsto a poté cik-cak postříkáme tmavým těstem. Koncem nože opatrně promícháme, aby vznikl pěkný vzor. Krok 8: Uvařený a ještě horký pudink klademe pomocí lžíce na neupečené těsto. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 170 °C zhruba 30 minut. Respektujeme zkušenost s vlastní troubou. Upečený korpus necháme vychladnout. Krok 9: Čokoládu necháme pozvolna rozpustit a poté odstavíme. Necháme trochu vychladnout, ale musí zůstat tekutá. Krok 10: Zakysanou smetanu šleháme a pomaličku přidáváme rozpuštěnou čokoládu. Smetana i čokoláda musí mít stejnou teplotu, aby se nesrazily. Ušleháme v hladký krém. Krok 11: Na vychladlý piškot natřeme smetanový krém. Můžeme ozdobit podle chuti a fantazie kakaem či skořicí.

TIP: Jak vypadá sražený krém

Zveřejněno 6. 5. 2017

Poznámka autorky MoninkaS

Na pudinku nešetříme. Vyplatí se koupit kvalitní. Z "neznačkového" může po upečení zůstat pořád tekutý. Vyzkoušeno i s čokoládovým pudinkem, ale i pro milovníky čokolády doporučuji vanilkový.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pudinkové řezy se zakysankou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3m7A

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pudinkové řezy se zakysankou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3m7A

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

KuchtikKarel: <3 :yes:

Recept jsem zkoušel a je moc dobrý. Jinak plech se vymazat nemusí, stačí pečící papír. Přidávám fotku

pudinkové řezy miluju v jakékoliv podobě....na tomto receptu se mě líbí ta poleva-musím ji vyzkoušet <3

Jana: To určitě vyzkoušej :-p

Vmíchávám zakysanou smetanu do právě rozpuštěné, tedy horké, čokolády a nikdy se mi to nesrazilo! Ani mě nenapadlo se nad tím zamýšlet! :-)

Astheart: Mně se to taky nikdy nepodařilo-naštěstí. Píšu to radši preventivně aby někoho nenapadlo nalít vřelou čokoládu do ledové zakysanky.. Možná ani tak by se nic nestalo :-D

Ivana Janečková 20. 7. 2017 16:17
Vzorná prezentace receptu!:yes: I s tím pudinkem to je přesně tak. Kvalitní pudinky Dr.Oetkera opravdu stačí 2 na litr, mám to vyzkoušené i u jiného moučníku:-).

Ivana Janečková: Děkuji:-K Sice je to dlouze napsaný ale bude vědět i začátečník. Mám radši takto napsané recepty než typu "Uděláme těsto, dáme na plech a upečeme" :-D

Tak jsem si špatně opsala bod 3)..Při pečení těsta mi pořád nešlo do hlavy kam s tím pudinkem :-O? Až tady jsem si všimla :-D. Tak imrovizace, nejdříve z lednice vychlazený pudink, pak na to krém :-8.

Daší: Nevadí, i tak se určitě povedla a snědla <3 Hlavní je, že sis s tím poradila a nenechala se vyvést z míry:yes:

Vyzkoušeno s následujícím výsledkem:
1. první den: moc dobré
2. druhý den: už není ........
Dosud jsem pekla s čokoládovým pudinkem a bílou smetanou se skořicí (z hladké mouky a moučkového cukru), ale byl by opravdu hřích tuto variantu nevyzkoušet:-!:yes:

Dajda: To sem ráda, že se povedla! A hřích by to opravdu byl, za to ručím :-! :-p

Marie Švarcová 14. 5. 2017 10:43
:yes: vypadá to moc hezky <3 já dávám 2 pudinky a 2 lžíce cukru na 500 ml mléka, tu polevu používám hodně let a je opravdu skvělá. Na hustý pudink je třeba jen méně mléka, do krémů apod. jinak nedělám. :-K

Marie Švarcová : Děkujiii:-K

do pudinku mouku, jo?:-O tak to taky slyším poprvé, to než se provaří tak to bych teda nechtěla mejt ten hrnec. Pudink se vaří 1-2 minuty. Běžný postup je dát 2 pudinkové prášky na 1/2 litru mléka ;-), používám to např. do krémů na dorty:-)

Lenunka: Taky dávám do takového řezu min. 3 pudinky na 1l mléka. Ze dvou to opravdu moc neztuhne.:-p

Abych to nějak vysvětlila:-) Když sem použila na tuto buchtu ten levnější pudink 2ks/1l tak to vůbec neztuhlo. Normálně teď dělám od Dr.Oetkera taky 2ks/1l a úplně super, ztuhne a je dobrý.
takseptam: Pudinku je tam až až.. Podle mě kdyby ho tam bylo víc tak už by ho tam bylo opravdu hodně. ;-)

pokud je potřeba mít trochu tužší pudink, je dobré dát méně mléka a nebo přimíchám k tomu levnějšímu pudinku zarovnanou lžíci hladké mouky, potom je zaručeně tužší

Valinka43: S hladkou moukou slyším poprvé, děkuji za dobrý tip :-8

Něco na tom je, Moninko! ;-) Tak si ten hřích ukládám.

Tématické fráze:
pudinkové řezy na plech, pudinkove rezy, recepty na vyzkoušené dobré řezy, řezy na plech s pudinkem, dobré řezy na plech, řezy se zakysankou, levné řezy, řezy s pudinkem, pudinkové řezy se zakysanou smetanou, dobré levné řezy, řezy s pudinkem a zakysankou, levné řezy na plech, levné pudinkové řezy, pudinkového řezy na pllech, ďobre řezy s pudinkem, levné a dobré řezy na plech, pudingove rezy se zakysankou, pudinkové řezy ii, pudingové řezy na plech, dobra levna buchta s pudinkem

Suroviny:
vejce, cukr krystal, olej, voda, mouka polohrubá, kypřící prášek do pečiva, kakao, mléko, pudinkový prášek, cukr krystal, smetana zakysaná, čokoláda na vaření, kakao, skořice mletá, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu