Pravý americký 100% hovězí Cheddar Bacon Burger
Amerikou inspirovaný šťavnatý hamburger. Takový je kousek z tohoto receptu. Skvělé grilované maso s plátkem čedaru, křupavou slaninou, karamelizovanou cibulí a zeleninovou oblohou. Přichystejte výbavu a pojďte si na nich pochutnat.
Suroviny pro 5 kusů
5kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 454 kJ / 1 304 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 202,25 g |
Tuky | 31,13 g |
Vláknina | 8,28 g |
Cholesterol | 800 mg |
Sodík | 670 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 51,82 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejlepší šťavnaté burgery se dělají z tučnějšího masa s podílem tuku 10-15 %. Například hovězí krk, ořez v kombinaci se zadním hovězím nebo chuck roll. Maso nahrubo pomeleme a dochutíme pouze solí a pepřem. Z 1 kg masa pak vytvarujeme 5 až 6 placek, s dolíkem uprostřed a necháme chvíli odležet.
Krok 2: Na rozpálené pánvi mezitím necháme rozpustit máslo a přidáme lžičku olivového oleje. Červenou cibulku, jemně nakrájenou, opečeme na másle. Až cibulka změkne, přidáme 2 lžíce třtinového cukru a necháme zkaramelizovat. Poté přidáme 2 lžíce tmavého balsamica a necháme několik minut povařit.
Krok 3: Burger dip, klasická americká burgerová omáčka, je velice jednoduchá. Půl kečup, půl majonéza.
Krok 4: Na rozpálený gril nebo pánev už můžeme pokládat připravené maso. Trefit „správné médium“ je otázka cviku, ale při této gramáži masa grilujeme zhruba 5-6 minut z každé strany.
Krok 5: Během toho bulku rozkrojíme a zlehka pomažeme změklým máslem a takto položíme obě půlky řezem na rozpálený gril nebo pánev. Spolu s bulkou připravíme i slaninu – obojí má být křupavé.
Krok 6: Mezitím je prvních 5-6 minut pryč a maso otočíme. Na něj ihned rovnoměrně rozprostřeme vrstvu karamelizované cibulky dle chuti, pak 1 až 2 plátky pravého oranžového čedaru a navrch křupavou slaninu.
Krok 7: Spodní část křupavé bulky potřeme lžící burger dipu, rozprostřeme posekaný ledový salát a na něj do roviny položíme plátky rajčat a nakládané okurky.
Krok 8: Po druhých 5-6 minutách na spodní část bulky se zeleninou, s burger dipem, položíme šťavnaté maso. Burger dipem nakonec potřeme i horní část křupavé bulky. Pro lepší stabilitu burgeru ho můžeme spíchnout například špejlí.
Krok 9: No a vyhnout rukávy, hodně ubrousků k ruce a přejeme vám dobrou chuť :-)
Zveřejněno 17. 5. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pravý americký 100% hovězí Cheddar Bacon Burger
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1ojV
Moje poznámka
Pravý americký 100% hovězí Cheddar Bacon Burger
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1ojV
Nejnovější recepty
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 3 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 4 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 4 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 4 hodinami
Bramborák s masovou haší
Přidáno před 4 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna pečená na houbové tarhoni v jednom pekáčku
Hankadr před 3 minutami
Maso po Sečuánsku
DagmaRaba před 6 minutami
Bábovka bez vajec
Vladour před 16 minutami
Jogurtový koláč s drobenkou
Noumik před 23 minutami
Klasický rybí salát ze zavináčů
ricci před 57 minutami
Citronová bábovka
petr.bernatik@centrum.cz před 1 hodinou
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 5 hodinami
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 17 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 18 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 19 hodinami
Tématické fráze:
americký burger,
americky burger recept,
cheddar recepty,
hovězí mleté na burgery 1kg,
dip do burgeru,
dip na burger,
dip na burgery,
americký burgr,
recept na dobrý burger,
americke burgery recept,
americký pepř,
dip k burgeru,
americke burgery,
hovězí krk na burger,
cheddar dip recept,
jak upravit hovězí burger,
hovězí burger na pánvi,
hovězí burger,
chuck roll burger,
hovězí chuck roll recept
Suroviny:
maso hovězí mleté,
sůl,
pepř mletý,
cibule červená,
cukr třtinový,
ocet balsamiko,
máslo,
olej olivový,
majonéza,
kečup sladký,
slanina,
sýr chedar,
salát ledový,
rajče,
okurky sterilované,
bulka,
máslo
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.