Mleté hovězí v listovém kabátku à la cheeseburger

Suroviny

700 g hovězího mletého masa
1 cibule
4 kyselé okurky (trochu větší)
100 g anglické slaniny
petrželová nať
100 g plátků čedaru
200 g čedaru vcelku
sůl
1 balíček listového těsta
vajíčko
sezamové semínko

Postup přípravy receptu

  1. Maso vyjmeme z tácku, dáme ho do misky a osolíme.

  2. K němu přidáme nadrobno nakrájené kyselé okurky, cibuli nakrájenou nadrobno spolu s petrželkou, té stačí tak hrst.

  3. Vše promícháme. Mezitím vyndáme pánvičku a na ní opečeme slaninu, samozřejmě bez oleje, jelikož slanina je dost mastná.

  4. Když máme slaninu opečenou, tak rozprostřeme na vál těsto, které rozválíme na tenký plát. Na něj poklademe pátky čedaru a slaniny.

  5. Poté opatrně vložíme maso, které jsme vytvarovali do tvaru šišky, středem masa uděláme delší důlek, do něj vložíme celý čedar, přepůlený na polovinu.

  6. Maso spojíme dohromady tak, aby se spojilo se sýrem. Pak ho položíme na listové těsto a celé vše zabalíme, aby se nic nedostalo ven. Nakonec těsto potřeme vajíčkem, lehce posolíme a posypeme sezamem

  7. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C, zhruba 40 minut.

Poznámka od kuchařky

Skvělé jídlo mohu jen doporučit. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=178883...

Komentáře k receptu Mleté hovězí v listovém kabátku à la cheeseburger

  • MiskaM MiskaM(autor receptu)

    bofinka: to sice ano ale spodek rolády vůbec vlhký nebyl vše se zapeklo tak jak jsem chtěla ;-) možná trochu vyteklo sýra ale to asi patří k tomu ;-) jinak je to bašta :-8

    Odpovědět

  • bofinka bofinka

    Ja si myslim, ze syrove maso pusti hodne stavy a spodek rolady z listoveho testa bude dost vlhky, ale mozna se mylim . . .

    Odpovědět

  • MiskaM MiskaM(autor receptu)

    Lenunka: děkuji :-K

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka(moderátorka)

    tak to zkusím, vypadá to fakt dobře :yes:;-):-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Krásný recept, bezvadná fotka. Jen si myslím, že dříve, než maso vložíme do listového těsta by se měla směs trochu vychladit,ne? Já mám takovou hliníkovou formu na chleba, myslím, že bych tam vložila to listové těsto, boky bych přehnula přes okraje a pak to maso s tím sýrem :-). Mňam, to musí být dobrota!!! :-D

    Odpovědět

Tématické fráze: mleté hovězí v listovém těstě mleté hovězí mleté hovězí recepty čedaru vcelku mleté maso v listovém těstě a dost mletá masa hovezi maso v listovem teste recepty z listového těsta a hovězí mleté hovezi mlete v listového těsta mleté hovězí a listové testo recepty s mletého hovězího hovezi mlete recepty mlete maso hovezi v listovém těstě mleté hovězí s listové těsto mlketé hovězí v listovém těstě mlete hovezi maso listovem teste mleté maso v listovém těstě čedar hovezi v listovém těstě