

Mleté hovězí v listovém kabátku à la cheeseburger
Suroviny
- 700 g hovězího mletého masa
- 1 cibule
- 4 kyselé okurky (trochu větší)
- 100 g anglické slaniny
- petrželová nať
- 100 g plátků čedaru
- 200 g čedaru vcelku
- sůl
- 1 balíček listového těsta
- vajíčko
- sezamové semínko
Postup přípravy receptu
Maso vyjmeme z tácku, dáme ho do misky a osolíme.
K němu přidáme nadrobno nakrájené kyselé okurky, cibuli nakrájenou nadrobno spolu s petrželkou, té stačí tak hrst.
Vše promícháme. Mezitím vyndáme pánvičku a na ní opečeme slaninu, samozřejmě bez oleje, jelikož slanina je dost mastná.
Když máme slaninu opečenou, tak rozprostřeme na vál těsto, které rozválíme na tenký plát. Na něj poklademe pátky čedaru a slaniny.
Poté opatrně vložíme maso, které jsme vytvarovali do tvaru šišky, středem masa uděláme delší důlek, do něj vložíme celý čedar, přepůlený na polovinu.
Maso spojíme dohromady tak, aby se spojilo se sýrem. Pak ho položíme na listové těsto a celé vše zabalíme, aby se nic nedostalo ven. Nakonec těsto potřeme vajíčkem, lehce posolíme a posypeme sezamem
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C, zhruba 40 minut.
Poznámka od kuchařky
Skvělé jídlo mohu jen doporučit. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=178883...
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Mleté hovězí v listovém kabátku à la cheeseburger
-
bofinka: to sice ano ale spodek rolády vůbec vlhký nebyl vše se zapeklo tak jak jsem chtěla
možná trochu vyteklo sýra ale to asi patří k tomu
jinak je to bašta
-
Ja si myslim, ze syrove maso pusti hodne stavy a spodek rolady z listoveho testa bude dost vlhky, ale mozna se mylim . . .
-
Lenunka: děkuji
-
tak to zkusím, vypadá to fakt dobře
-
Krásný recept, bezvadná fotka. Jen si myslím, že dříve, než maso vložíme do listového těsta by se měla směs trochu vychladit,ne? Já mám takovou hliníkovou formu na chleba, myslím, že bych tam vložila to listové těsto, boky bych přehnula přes okraje a pak to maso s tím sýrem
. Mňam, to musí být dobrota!!!