Špagety 5

toprecepty.cz Kuchař:

Těstoviny 4 názory

21

Suroviny

400 g špaget
1 kg oloupaných rajčat
1 dl olivového oleje
200 g černých oliv s peckou (i bez)
2 stroužky česneku
50 g kapary
sůl
1 sušená feferonka
petrželka čerstvá
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Špagety uvaříme (vodu solíme až začne vřít) cca 10 minut.

  2. Sós na špagety připravíme takto:
    Na pánev nalijeme olivový olej, rozehřejeme, přidáme černé olivy, kapary, česnek prolisovaný, feferonku a nakrájená rajčata, osolíme a podusíme. V případě potřeby podlijeme trochou vody. Až se rajčata rozvaří přidáme snítku usekané petržele.

  3. Sós vmícháme do špaget a podáváme.

Poznámka

K pití doporučuji víno.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Špagety 5

  • Martina Martina(neregistrovaná)

    Nepsala tu někde Paprika, že to kvanta omáček na špagety Ti navařila do foroty, abys měl co k jídlu?
    Tak nějak tomu nerozumím, ale nazvala bych to spíš honbou za bodama v soutěži, protože to byste nezvládli sníst ani do konce prázdnin, co denně navaříte... samý špagety, tousty, buřty s cibulí... no nic, já naštěstí nesoutěžím, tak mi to vlastně může být jedno...

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Reaguji na merylas a ješte jednou vysvětlím - pod Paprikou se 14 dní přihlašuje její muž (tedy já - Tonda)a občas sem i něco vložím, protože Paprika je i s klukama a svojí matkou na dovolené (už se jí povedlo zničit gumu u auta,její matka jí ztratila brýle - já bych tam být nemohl).A protože mám prázdnou plotnu a velký hlad, do rachoty jdu až ve čtvrtek,tak se chodím na tento web ispirovat co vařit či co zkusit udělat jinak.Jelikož mé povolání má dost společného s technologickými postupy, tak musím občas souhlasit s reagcemi,že pojmy jako trochu vody,špetka soli,pečeme do zlatova jsou velice široké. Je fakt,že se zde nacházejí svěle technologicky vypracované receptury,podle který je radost vařit.Pro mě,chlapa který vaří pouze z nouze je takovýto recept rajská hudba.Jinak Vám všem přeji mnoho skvělých kuchařských zážiktů jak při vaření, tak při konzumaci vašich skvělých jídel.
    Tonda - učedník od Papriky;-)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Tondo, měl by ses tady taky zaregistrovat, ať můžeš psát pod svým nickem;-) Nějak mě to mate, kdo vůbec píše:-))

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Svělá rychlovka,doporučuji ještě před konzumací celý pokrm posypat nadrobno nasekaným česnekem a pokrájenou bazalkou.
    Rajčata jsem neloupal - kdo by se tím piplal - a musím přiznat,že to receptu vůbec neuškodilo.Pro gurmány doporučuji feferonku nejlépe čerstvou (nebo nakládanou) a vrazit ji tam pokrájenou i s jadérky.Možná ,že by dvě neškodily.Opět se všem omlouvám, ale petržel není můj šálek kávy a tak jsem ji nahradil bazalkou.Sos jsem dusil co nejméně, aby se zelenina co nejvíce přiblížovala svému stavu za syrova, a neztrácela svým vaření či dušením všechno to o co jí tepelnou úpravou připravíme.Čím méně se stojí u plotny o to déle si potom jídlo můžeme vychutnávat.
    K tomuto vínu jsem degustoval víno červené Chateau Puyanché Bordeaux - Cótes de Francs 2005. Skvělá kombinace
    Tonda - učedník od Papriky:-D:-)):-!

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo