Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 359 kJ / 2 715 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 206,00 g |
Tuky | 210,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 790 mg |
Sodík | 3,70 g |
Sůl | 9,00 g |
Sacharidy | 0,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vše rozkrájíme na větší kousky, čtverečky, kolečka. Vložíme do pekáčku, nejlépe s víkem. Pokud víko není, použijeme k pozdějšímu zakrytí alobal.
Krok 2: Přidáme koření, množství dle potřeby a chutí, vše důkladně promícháme, podlejeme do 3/4 pekáčku vodou, zakryjeme a necháme v troubě na 200 stupňů hodinu a čtvrt. Pak odkryjeme a pečeme odkryté cca 20 minut. Promícháme, aby se upekly i další strany masa a pečeme dalších 20 minut.
Krok 3: Maso by po ochutnání mělo mít v sobě všechny chutě a vůně přidaných ingrediencí a mělo by se takřka rozpadat.
Krok 4: Podáváme s hranolky nebo bramborami.
Zveřejněno 7. 8. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová líná směs - špíz
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kxVK
Moje poznámka
Vepřová líná směs - špíz
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kxVK
Nejnovější recepty
Ostružinové kousky s tvarohem
Přidáno před 47 minutami
Rychlá květáková polévka
Přidáno před 51 minutami
Převalovaná meruňková buchta podle Ivety Fabešové
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a květáková kaše (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Brambůrky z mikrovlnky
Přidáno před 16 hodinami
Letní plněné cukety
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Perník s rybízem
veronika_straka před 6 minutami
Zapečený sýrový květák
wimra před 2 hodinami
Rajčatový salát II.
radbastim před 3 hodinami
Vepřové nudličky v divoké omáčce
Jan Nemec před 11 hodinami
Marinovaná krkovice s brambory na šlehačce
Ketynna před 11 hodinami
Zapékané bramborové pikantule
Lucie1001 před 12 hodinami
Cukeťák
Hejhulka007 před 14 hodinami
Mrkvový koláč se švestkami
dalif před 14 hodinami
Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Aleister před 14 hodinami
Tématické fráze:
veprova smes,
pikantní směs z vepřové plece,
recept vepřové špizy,
vepřová líná směs,
smes z vepřové plece,
spizy veprove,
vepřové spíži recept,
vepřová plec směs,
špíz z vepřového,
špízy z vepřového,
veprove smesi,
recept na veprovou smes,
recepty z vepřového,
recept vepřové špizy peceni,
spiz z veprove plece,
spizy z plecka,
veprova smes recept,
recept vepřová směs,
vepřová směs ražniči,
spizi vepřové maso
Suroviny:
plecko vepřové,
paprika čerstvá zelená,
cibulka,
slanina anglická vcelku,
klobása,
žampióny,
sůl,
pepř,
paprika sušená sladká,
česnek mědvědí
Komentáře (15)
No koukám, že vy už jste se stihla manažersky ("v profilu mám jasně napsáno") naprogramovat sázet sem duplicitní recepty, že
No, uznávám ale, že když jsem asi před půlstoletím potkal v RaJi ražniči volně ložené na talíři, tak jsem myslel, že se kuchař zbláznil, nebo je naložený v lihu...
Nemůžu dát bod, posílám jedno velké+.