Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 554 kJ / 610 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,79 g |
Tuky | 58,90 g |
Vláknina | 3,73 g |
Cholesterol | 68 mg |
Sodík | 965 mg |
Sůl | 2,40 g |
Sacharidy | 14,79 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na rozpuštěnou lžíci másla vhodíme slaninu nakrájenou na malé kostičky a opečeme. Po chvíli zasypeme lžící hladké mouky a usmažíme jíšku.
Krok 2: Zalijeme vodou, promícháme, osolíme, opepříme a chvilku provaříme. Asi po 10 minutách přidáme utřený česnek, majoránku, vklepneme vejce, promícháme, přisypeme pohanku a nasekanou petrželku. Polévku přiklopíme poklicí a ihned vypneme.
Krok 3: Necháme 15-20 minut v klidu přiklopené, aby pohanka změkla. Po této době polévku promícháme, je-li třeba, dochutíme a můžeme podávat.
Zveřejněno 8. 11. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Česnečka z pohankového mlýna
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZK32
Moje poznámka
Česnečka z pohankového mlýna
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZK32
Nejnovější recepty
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 5 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 6 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 7 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 7 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 8 hodinami
Domácí kečup z trouby (méně pracný)
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 2 hodinami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 2 hodinami
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 3 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 4 hodinami
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 4 hodinami
Houbové rizoto
Konstantin. před 4 hodinami
Vepřová pečeně s batáty, cibulí a jablkem
Konstantin. před 4 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mici76@seznam.cz před 5 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Sahula před 5 hodinami
Tématické fráze:
pohanka lámanka příprava recepty,
recepty ze mlýna,
pohankový mlýn,trojanovice
Suroviny:
máslo,
slanina anglická,
mouka hladká,
sůl,
pepř,
majoránka,
česnek,
lámanky pohankové,
petrželka
Komentáře (4)