

Perníkové nudle (těstoviny) s povidlovým přelivem
Suroviny 2 porce
- cca 250 g širokých nudlí
- sůl
- 60 - 80 g perníku na strouhání
- máslo
- cca 3 lžíce švestkových povidel
- černý čaj , rum, likér...
- zakysaná smetana nebo šlehačka
Postup přípravy receptu
Široké nudle (nebo jiné, námi vybrané těstoviny) uvaříme dle návodu v mírně osolené vodě.
Během vaření nudlí nastrouháme perník a zředíme povidla do tekutější konzistence černým čajem nebo převařenou vodou, případně pro dospěláky s troškou rumu, slivovice nebo likéru dle chuti.
Nudle scedíme, promícháme s kouskem másla a následně i s nastrouhaným perníkem.
Pak perníkové nudle nandáme na talíř, přelijeme dle chuti povidlovým přelivem, dozdobíme kopečkem zakysané smetany nebo šlehačky a podáváme.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Perníkové nudle (těstoviny) s povidlovým přelivem
K receptu nejsou žádné komentáře.