Rohlíčky plněné dušenou mrkví

Slané pečivo Doba přípravy: 40 minut +kynutí + pečení 1 názor

Slané pečivo Doba přípravy: 40 minut +kynutí + pečení 1 názor

Suroviny 16 ks

300 g hladké mouky + na vál
sůl a pepř
1 vejce
200 ml vlahého mléka
50 ml rostlinného oleje
1/2 kostky droždí
špetka cukru na droždí
Náplň:
asi 500 g mrkve
sůl a pepř
šťáva z 1/2 citronu
lžička hladké mouky
Na potření:
vajíčko
Na posyp:
sůl a kmín

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Do kastrolu dáme rozpustit máslo a přidáme mrkev, osolíme a opepříme, zakapeme citronovou šťávou a podle potřeby podlijeme vodou. Dusíme doměkka a před koncem zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v trošce vody.

  2. Do hrníčku rozdrobíme droždí, trošku pocukrujeme, přidáme trošku mouky a vlahého mléka. Zamícháme, přikryjeme utěrkou a necháme vzejít. Do mísy dáme prosátou mouku a promícháme se solí a pepřem, přidáme ostatní přísady a kvásek. Těsto dobře propracujeme a necháme vykynout.

  3. Vykynuté těsto vyklopíme na moukou posypaný vál a rozdělíme na 2 díly. Každý díl vyválíme dokulata a rozkrájíme na 8 dílků. Na širší stranu každého dílku dáme náplň a stočíme. Potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme solí a kmínem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme na 180 st. dozlatova.

Komentáře k receptu Rohlíčky plněné dušenou mrkví

Tématické fráze: plněné rohlíky mrkvánky pečivo plněné mrkví slané plněné pečivo dušená mrkev recept pečení s mrkví