Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kachní prsa s jablky a červeným vínem

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Johanka128 Johanka128

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 574 kJ /
376 kcal
Bílkoviny2,20 g
Tuky1,56 g
Vláknina11,70 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 21 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy51,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kachní prsa omyjeme a kůži nařežeme do kříže. Z obou stran osolíme a ze strany masa posypeme tymiánem. Jablka nakrájíme na kousky. Krok 2: Pánev rozpálíme nasucho a prsa na ni vložíme kůží dolů. Krok 3: Opékáme 7-8 minut, potom otočíme a pár minut opékáme i z druhé strany. Sádlo pustí a maso se tak k pánvičce nepřilepí, není třeba žádný jiný tuk. Krok 4: K masu přidáme jablka a přilijeme víno. necháme pár minut probublat a přesuneme do nádoby vhodné do trouby (zapékací miska, pekáček...). Krok 5: Dáme péci do trouby vyhřáté na 200 stupňů. Pečeme cca 30 minut, po 15-20 minutách zkontrolujeme. Krok 6: Když je maso měkké, nakrájíme ho na plátky a podáváme s brambory.

Zveřejněno 11. 2. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní prsa s jablky a červeným vínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MPvG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní prsa s jablky a červeným vínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MPvG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
kachní prsa na červeném víně, kachní prsa na červeném vínu, kachna marinovaná v červeném víně, recepty kachní prsa s jablky, kachní prsa na jablkách

Suroviny:
prsa kachní, sůl, tymián, jablko, víno červené

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu