Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moje cibulačka

Hodnocení receptu je 3,5 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

10. 3. 2018 21:25

Suroviny

Porce: 6-7

Nutriční hodnoty

Energie12 931 kJ / 3 091 kcal
Bílkoviny68,77 g
Tuky239,22 g
Vláknina63,56 g
Cholesterol 758 mg
Sodík 2,91 g
Sůl6,82 g
Sacharidy87,84 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Na polévku se může použít i obyčejná cibule, ale zdaleka to není ono. Šalotka má v polévce nenahraditelnou chuť. Kupuji ji, když je v akci či výprodeji. Je dražší, než obyčejná cibule, ale se sýrovými toustíky je sytá, až až.

Také by mohla být cibule půl na půl, pokud se vám zdát polévka drahá, ale pro slavnostní příležitost či jako hlavní jídlo, to zase není tak zlé a je to bašta. Dobrou chuť.

Ve škole nám vařili cibulačku se spoustou vařené cibule a to nikdo nechtěl jíst. Navíc nemám ráda cibuli v jídle, jen rozpečenou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

janky3 janky3

11. 3. 2018 19:32

casino: " Moje cibulačka" se to jmenuje proto, protože je šalotka několikrát osmažená a s trochou vody pak vydušená a zase smažená a zase dušená a zase vysmažená, tak dlouho, až přestane být na zkus a má tmavě zlatou barvu a oddělený omastek. Tak ji dělám i na bramborobé knedlíky. Vnoučata se můžou utlouct. My také. Jako paní casinová, i my vaříme zdravě. Ale jednou za čas si dáme něco pořádně nezdravého, jako třeba jitrnicový prejt s brambory a vařeným kyselým zelím, nebo cibulačku s máslovými tousty, bramborovou buchtu se spoustou škvarků atd. Jíme spoustu zeleniny a knedlíky doopravdy jen jednou za dlouhý čas, třeba když přijedou mladí na oběd a přejí si svíčkovou nebo kachnu. Ale k té děláme chlupaté knedlíky ze syrových brambor a celozrnného pečiva. Žádná mouka. "Francouzská" jsem nepoužila záměrně, neboť měkkým avokádem jsem ji zahustila, navíc je avokádo velmi zdravé, neovlivní chuť polévky, ale Francouzi ho tam nedávají. Cibulka je opešená a rozdušená na kašičku, což pravděpodobně Francouzi také nedělají.
Byl byste první, kdo by na to upozornil. Naopak máslo u nich hraje jednu z hlavních rolí. Kam máslo patří, tam ho dávám.
I malí kousek provoní jídlo. Třeba do rýže před podáváním dávám kousek másla a nasekanou petrželku. Fakt bašta.

casino casino

11. 3. 2018 10:02

janky3:
Tady, kdyby se cibulka dělala pouze dobleda, tak se v názvu klidně dalo použít př. jm. "francouzská" :-)

magdalenka:
Máslo?
Paní casinová opeče pečivo v toustovači a pak na plechu ho poklade sýrem který pod grilem nechá roztéci :-)
No pravda ale je, že máslem nacucané bagety jsou dobří plavci, kteří ale na rozdíl od Cimrmanových trpaslíků děda Vševěda vydrží déle... :-D

magdalenka magdalenka

11. 3. 2018 08:55

janky3: Vďaka za odpoveď.

janky3 janky3

11. 3. 2018 02:00

magdalenka: avokádo mi uniklo, už je tam. Francouzi používají hodně másla, když je to jednou za čas, tak to přežijeme. Ale samozřejmě, mastné je to dost, záleží na tom, jak silně jsou namazané plátečky bagety a kolik se jich nakrájí. Krájím tenčí, mažu dost, aby máslo při pečení prosáklo pečivem. Polévku pak plátky o to víc provoní. Pokud máslo zbude, je dobře, nezbude-li, pochutnají si i mozkové závity. Jeden po druhém. A druhý den to zprůměrujeme suššími brambory s tvarohem a okurkovým salátem.

magdalenka magdalenka

10. 3. 2018 21:53

casino: Mne to pripadá trochu veľa.

casino casino

10. 3. 2018 21:50

magdalenka:
"Bagetu nakrájíme na plátky, namažeme máslem, silnější vrstva a hojně posypeme strouhanou goudou." :-)

magdalenka magdalenka

10. 3. 2018 21:34

V surovinách je 250 g masla, nie je to preklep? Chýba avokádo, ktoré je v postupe.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: cibulačka recept cibulačka obyčejná cibulačka recept cibulačka z mladých cibulek top recepty cibulacka cibule šalotka rozdíl cibulačka z mladé cibule obyčejná cibulačka cibulacka po česku obyčejná polévka cibulačka deci oleje

Suroviny: cibule šalotka, máslo, víno bílé suché, sýr strouhaný, petrželka, bujón zeleninový, sůl, voda, bageta, avokádo

TopRecepty.cz

Moje cibulačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gjZD