Moje cibulačka
Suroviny
Porce: 6-7
Nutriční hodnoty
Energie | 12 931 kJ / 3 091 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,77 g |
Tuky | 239,22 g |
Vláknina | 63,56 g |
Cholesterol | 758 mg |
Sodík | 2,91 g |
Sůl | 6,82 g |
Sacharidy | 87,84 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Na polévku se může použít i obyčejná cibule, ale zdaleka to není ono. Šalotka má v polévce nenahraditelnou chuť. Kupuji ji, když je v akci či výprodeji. Je dražší, než obyčejná cibule, ale se sýrovými toustíky je sytá, až až.
Také by mohla být cibule půl na půl, pokud se vám zdát polévka drahá, ale pro slavnostní příležitost či jako hlavní jídlo, to zase není tak zlé a je to bašta. Dobrou chuť.
Ve škole nám vařili cibulačku se spoustou vařené cibule a to nikdo nechtěl jíst. Navíc nemám ráda cibuli v jídle, jen rozpečenou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 3. 2018 19:32
casino: " Moje cibulačka" se to jmenuje proto, protože je šalotka několikrát osmažená a s trochou vody pak vydušená a zase smažená a zase dušená a zase vysmažená, tak dlouho, až přestane být na zkus a má tmavě zlatou barvu a oddělený omastek. Tak ji dělám i na bramborobé knedlíky. Vnoučata se můžou utlouct. My také. Jako paní casinová, i my vaříme zdravě. Ale jednou za čas si dáme něco pořádně nezdravého, jako třeba jitrnicový prejt s brambory a vařeným kyselým zelím, nebo cibulačku s máslovými tousty, bramborovou buchtu se spoustou škvarků atd. Jíme spoustu zeleniny a knedlíky doopravdy jen jednou za dlouhý čas, třeba když přijedou mladí na oběd a přejí si svíčkovou nebo kachnu. Ale k té děláme chlupaté knedlíky ze syrových brambor a celozrnného pečiva. Žádná mouka. "Francouzská" jsem nepoužila záměrně, neboť měkkým avokádem jsem ji zahustila, navíc je avokádo velmi zdravé, neovlivní chuť polévky, ale Francouzi ho tam nedávají. Cibulka je opešená a rozdušená na kašičku, což pravděpodobně Francouzi také nedělají.
Byl byste první, kdo by na to upozornil. Naopak máslo u nich hraje jednu z hlavních rolí. Kam máslo patří, tam ho dávám.
I malí kousek provoní jídlo. Třeba do rýže před podáváním dávám kousek másla a nasekanou petrželku. Fakt bašta.
Byl byste první, kdo by na to upozornil. Naopak máslo u nich hraje jednu z hlavních rolí. Kam máslo patří, tam ho dávám.
I malí kousek provoní jídlo. Třeba do rýže před podáváním dávám kousek másla a nasekanou petrželku. Fakt bašta.
11. 3. 2018 10:02
janky3:
Tady, kdyby se cibulka dělala pouze dobleda, tak se v názvu klidně dalo použít př. jm. "francouzská"
magdalenka:
Máslo?
Paní casinová opeče pečivo v toustovači a pak na plechu ho poklade sýrem který pod grilem nechá roztéci
No pravda ale je, že máslem nacucané bagety jsou dobří plavci, kteří ale na rozdíl od Cimrmanových trpaslíků děda Vševěda vydrží déle...
Tady, kdyby se cibulka dělala pouze dobleda, tak se v názvu klidně dalo použít př. jm. "francouzská"
magdalenka:
Máslo?
Paní casinová opeče pečivo v toustovači a pak na plechu ho poklade sýrem který pod grilem nechá roztéci
No pravda ale je, že máslem nacucané bagety jsou dobří plavci, kteří ale na rozdíl od Cimrmanových trpaslíků děda Vševěda vydrží déle...
11. 3. 2018 08:55
janky3: Vďaka za odpoveď.
11. 3. 2018 02:00
magdalenka: avokádo mi uniklo, už je tam. Francouzi používají hodně másla, když je to jednou za čas, tak to přežijeme. Ale samozřejmě, mastné je to dost, záleží na tom, jak silně jsou namazané plátečky bagety a kolik se jich nakrájí. Krájím tenčí, mažu dost, aby máslo při pečení prosáklo pečivem. Polévku pak plátky o to víc provoní. Pokud máslo zbude, je dobře, nezbude-li, pochutnají si i mozkové závity. Jeden po druhém. A druhý den to zprůměrujeme suššími brambory s tvarohem a okurkovým salátem.
10. 3. 2018 21:53
casino: Mne to pripadá trochu veľa.
10. 3. 2018 21:50
magdalenka:
"Bagetu nakrájíme na plátky, namažeme máslem, silnější vrstva a hojně posypeme strouhanou goudou."
"Bagetu nakrájíme na plátky, namažeme máslem, silnější vrstva a hojně posypeme strouhanou goudou."
10. 3. 2018 21:34
V surovinách je 250 g masla, nie je to preklep? Chýba avokádo, ktoré je v postupe.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 7 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 7 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 8 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 9 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 15 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 5 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 6 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 6 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 6 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 6 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 6 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 6 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 7 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
VencaUplotny uvařil před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Náš život s celiakií aneb Jak jsem měnila pojišťovnu kvůli příspěvkům a co se vlastně pro celiaky nabízí
Dokonale ozdobený pokrm přímo svádí k ochutnání. Vyzkoušejte motýlky z cherry rajčátek podle našeho videa
Na co se hodí moruše. Plody jsou sladké, chutné a výživné. Vaříme z nich povidla, můžeme je mrazit a sušit
Další recepty
Tématické fráze: cibulačka recept cibulačka obyčejná cibulačka recept cibulačka z mladých cibulek top recepty cibulacka cibule šalotka rozdíl cibulačka z mladé cibule obyčejná cibulačka cibulacka po česku obyčejná polévka cibulačka deci oleje
Suroviny: cibule šalotka, máslo, víno bílé suché, sýr strouhaný, petrželka, bujón zeleninový, sůl, voda, bageta, avokádo
Moje cibulačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gjZD
7 názorů