Libanonské brambory
Batata harra jsou tradiční libanonské brambory, které se servírují jako drobná pochutina k vínu nebo k pivu. Batata harra v překladu znamená “pikantní brambory". Kromě pikantního kajenského pepře tyto brambory vynikají také spoustou čerstvých bylinek.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 093 kJ / 500 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,04 g |
| Tuky | 31,69 g |
| Vláknina | 8,46 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 19 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 44,84 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 220 °C.
Krok 2: Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.
Krok 3: Připravíme plech s pečicím papírem a brambory na něm pokapeme olejem.
Krok 4: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 220 °C asi 15-20 minut s občasným promícháním.
Krok 5: Na pánev dáme olej a krátce opečeme utřený česnek. Přidáme papriku, pepř a pánev odstavíme. Brambory smícháme s česnekovou směsí, koriandrem a petrželkou.
Krok 6: Nakonec brambory zakápneme citronovou šťávou a dochutíme solí.
Zveřejněno 10. 3. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Libanonské brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jmZB
Moje poznámka
Libanonské brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jmZB
Nejnovější recepty
Domácí veka
Přidáno před 9 hodinami
Jihočeská zelná polévka
Přidáno před 10 hodinami
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno před 15 hodinami
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Poctivý vepřový burger v domácí housce
Přidáno před 19 hodinami
Roládky na 3 způsoby
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jemné domácí houskové knedlíky
Pecenesele před 9 hodinami
Rychlé nočky z kefíru
Praevka před 9 hodinami
Kančí žebra s řeznickým salátem
sedmikraska 77 před 10 hodinami
Čočka na kyselo (bez mouky)
Markeeta před 12 hodinami
Pudinkové slepované cukroví
Panova před 13 hodinami
Pečené uzené koleno s černým pivem
[email protected] před 15 hodinami
Jednoduché hovězí závitky s cibulí a slaninou
MiroslavB před 16 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
fialam58 před 16 hodinami
Zelňačka (klasika)
Peggyna před 16 hodinami
Tématické fráze:
libanonské recepty,
brambory recepty,
top recepty z brambor,
libanonske menu recepty,
brambory top recepty,
lybanonske recepty,
libanonské recepty cz
Suroviny:
brambory,
česnek,
paprika,
pepř cayenský,
koriandr čerstvý,
olej olivový,
šťáva citronová,
pepř mletý,
sůl,
petrželka
Komentáře (3)