Kuřecí válečky na černém pivu

Suroviny 3 porce

3 kuřecí prsa
6 plátků anglické slaniny
2 cibule
300 ml černého piva
3 lžíce plnotučné hořčice
sůl
pepř
drcený kmín
grilovací koření
olej

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa rozřízneme podélně napůl tak, abychom dostali dva dlouhé válečky. Maso osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí. Každý váleček masa zabalíme do plátku anglické slaniny.

  2. Pekáček vymažeme olejem a na dno rozložíme půlkolečka cibule. Na vrstvu cibule naskládáme připravené válečky pomazanou stranou dolů. Nakonec vše posypeme kmínem a grilovacím kořením.

  3. Zalijeme pivem a dáme péci do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme zpočátku zakryté, později ke konci pečení maso odklopíme a dopékáme bez pokličky, celkem asi 40 minut.
    Podáváme s bramborovými knedlíky, které přeléváme sosem a posypeme vypečenou cibulí.

Komentáře k receptu Kuřecí válečky na černém pivu

Tématické fráze: kuřecí prsa na černém pivu kuřeci palicky na cernem pivu kureci prsa na pivu kuřecí prsa na černém pivě kuře pečené na černém pivu kureci palicky na cernem pive pečené kuře na černém pivu kuřecí plátek na pivu kureci prsa na pive kuřecí stehna na černém pivě kuřecí prsa na pivě kureci stehna na cernem pivu recept kuřecí prsa černé pivo kuřecí stehno na černém pivu kuřecí stehna na černém pivu kuřecí plátky na černém pivu