Arašídová slaná kolečka

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

Slané pečivo 8 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

100 g mletých arašídů
150 g hladké mouky
150 g másla nebo Hery
100 g sýru na strouhání
špetka soli
Na dokončení:
1 malé vejce nebo jen žloutek
50 g sekaných arašídů
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. 100 g arašídů necháme trochu opražit v troubě, aby se rozvoněly, prochladlé umeleme nebo jemně usekáme v domácím sekáčku. Na struhadle s malými slzičkami ("křenovém") ustrouháme najemno sýr, třeba eidam, nebo jiný oblíbený.

  2. Mouku, změklé máslo, arašídy, sýr a špetku soli zpracujeme na těsto a necháme asi 2 hodiny v chladu odležet. Pak vyválíme těsto na plát silný 3 mm a vykrajujeme kolečka. Přendáme je na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem nebo žloutkem a posypeme hrubě sekanými arašídy. Pečeme ve vyhřáté troubě do světle zlatova při teplotě asi 170-180 stupňů Celsia.

Poznámka

Tato kolečka jsou opravdu moc dobrá a věřím, že si je po vyzkoušení oblíbíte, protože nejsou pracná. Bohužel nepřidávám fotografii, protože to ještě neumím. Je to můj první vložený recept. Pokud někdo fotku přidá, budu moc ráda.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Arašídová slaná kolečka

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    Hospodyně: :-D:yes:

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

    MamlajdaD: :-)Nevyloupané buráky nám nikdy nezbývají, bohužel ani do kuchyně.
    Vysavač ani nemusíme uklízet.

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    Hospodyně: Ano, ale já jsem se tehdy porvé potřebovala zbavit pytlíku buráků, tak jsem je vyloupala:-(( a tak vzikl tento recept.:-D. Otázka zněla "Co s nimi?":-?. Díky za komentář, pro někoho může být přínosem. Rada: A pokud vám někomu zbývají doma nevyloupané buráky, tak zaměstnejte manžela:-D

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

    Běžně se dají koupi arašídy nesolené, jsou obvykle u mandlí, rozinek a kokosu v hypermarketech. Zato slané bývají u brambůrek apod. Tolik technická..

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    Prima nápad ;-).

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    MamlajdaD: Díky, já je klidně na sítu promyju a nechám osušit, ta sůl je jen na povrchu.:-!

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    Tak to nevím, to jsem nezkoušela, ale zkuste je otřít v utěrce, aby na nich té soli bylo co nejméně a tu špetku soli, která je v receptu, tu zcela vynechte a snad to nebude příliš slané. Jde o to, že se tam dává i dost sýru a ten je slaný sám o sobě. Pokud to vyzkoušíte, napište prosím zprávu, jak to dopadlo, aby případně i další kuchařinky věděly, jestli mohou solné arašídy použít. Já jsem vždy používala ty arašídy, které se musí vyloupat a to byla nepříjemná práce, tak by ten váš pokus byl přínosem. Děkuji za komentář.

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Můžou se použít i solené arašídy ?

    Odpovědět

Tématické fráze: jak zbavit solene buraky soli

Zapomněl/a jsem heslo