Dobrý knedlík

vandylady Kuchařka: vandylady

Doba přípravy: 20 minut + vaření 6 porcí Přílohy 6 názorů

Suroviny

20 g + 70 g másla
sůl
6 vajec
560 g hrubé mouky
0,5 l mléka
5 rohlíků (200 g)
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Je dobré, aby suroviny měly pokojovou teplotu. Rohlíky nakrájíme na malé kousky a na másle (20 g) je opečeme.

  2. Máslo (70 g) utřeme společně se solí, přidáme žloutky jeden po druhém, poté po troškách přidáváme mléko, mouku a mícháme.

  3. Do těsta přidáme opečené rohlíky a nakonec tuhý vyšlehaný sníh z bílků.
    Těsto je řídké, knedlíky se můžou vařit v ubrousku, který potřeme máslem, ale já je zabalím do potravinové folie a vařím ve vodě cca 45 minut. Vyjdou mi vždycky 3 šišky knedlíků.

  4. Po uvaření můžeme polít rozpuštěným máslem, ale já vynechávám.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Dobrý knedlík

  • casino casino

    "Dobrý knedlík"
    No, aby nebyl, když je v něm máslo, že :-):-O
    ***
    hospodyne:
    Když z umělých hmot byl znám jenom bakelit a pod., a tlačenka se ještě ládovala toliko do vepřového žaludku a měchýře, tak moje rodička tyto knedlíky vařívala v nepomáslovaném ubrousku (utěrce). Úspěšnost tkvěla v tom, že kštica (úvazek) se provedl dvěma špagáty (motouzy): první hned za těstem a druhý asi o 3cm dál; po krátkém povaření se první úvazek přestřihl a knedla se dovařila:-)
    Já se časem dobral k tomuto jednoduššímu postupu: https://www.labuznik.cz/recept/karlovarsky-knedlik... :yes:

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

    vandylady: tento způsob jsem kdysi viděla v televizi. Přidávám trochu prášku do pečiva, ale nemusí být. Manžel je má rád zvlášť ke šťávám, protože se tolik nenacucají proti kynutým.

    Odpovědět

  • vandylady vandylady(autorka receptu)

    hospodyne: proto je dobré vařit je v tom ubrousku, ale já je dělám tak. Ale dobrý nápad diky, to se musí vyzkoušet

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

    Pro mě je ideální vařit knedlíky z řídkých těst v umělém tlačenkovém střevě. Okraje jenom zahnu směrem k pokličce, těsto tak může při varu dál pracovat a není utemované. Myslím, že utažením do folie se ruší nakypření sněhem. Používám střevo o průměru 130mm.

    Odpovědět

  • vandylady vandylady(autorka receptu)

    My ho máme moc rádi :-) diky

    Odpovědět

  • Palika Palika

    Hmmm, také vypadá dobře :-) :yes:

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo