Dobrý knedlík
Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Energie | 15 371 kJ / 3 674 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 146,72 g |
Tuky | 80,24 g |
Vláknina | 27,55 g |
Cholesterol | 1,64 g |
Sodík | 2,37 g |
Sůl | 5,52 g |
Sacharidy | 577,41 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 7. 2018 21:58
"Dobrý knedlík"
No, aby nebyl, když je v něm máslo, že
***
hospodyne:
Když z umělých hmot byl znám jenom bakelit a pod., a tlačenka se ještě ládovala toliko do vepřového žaludku a měchýře, tak moje rodička tyto knedlíky vařívala v nepomáslovaném ubrousku (utěrce). Úspěšnost tkvěla v tom, že kštica (úvazek) se provedl dvěma špagáty (motouzy): první hned za těstem a druhý asi o 3cm dál; po krátkém povaření se první úvazek přestřihl a knedla se dovařila
Já se časem dobral k tomuto jednoduššímu postupu: https://www.labuznik.cz/recept/karlovarsky-knedlik...
No, aby nebyl, když je v něm máslo, že
***
hospodyne:
Když z umělých hmot byl znám jenom bakelit a pod., a tlačenka se ještě ládovala toliko do vepřového žaludku a měchýře, tak moje rodička tyto knedlíky vařívala v nepomáslovaném ubrousku (utěrce). Úspěšnost tkvěla v tom, že kštica (úvazek) se provedl dvěma špagáty (motouzy): první hned za těstem a druhý asi o 3cm dál; po krátkém povaření se první úvazek přestřihl a knedla se dovařila
Já se časem dobral k tomuto jednoduššímu postupu: https://www.labuznik.cz/recept/karlovarsky-knedlik...
13. 7. 2018 16:17
vandylady: tento způsob jsem kdysi viděla v televizi. Přidávám trochu prášku do pečiva, ale nemusí být. Manžel je má rád zvlášť ke šťávám, protože se tolik nenacucají proti kynutým.
13. 7. 2018 15:41
hospodyne: proto je dobré vařit je v tom ubrousku, ale já je dělám tak. Ale dobrý nápad diky, to se musí vyzkoušet
13. 7. 2018 13:44
Pro mě je ideální vařit knedlíky z řídkých těst v umělém tlačenkovém střevě. Okraje jenom zahnu směrem k pokličce, těsto tak může při varu dál pracovat a není utemované. Myslím, že utažením do folie se ruší nakypření sněhem. Používám střevo o průměru 130mm.
12. 7. 2018 17:35
My ho máme moc rádi diky
12. 7. 2018 02:45
Hmmm, také vypadá dobře
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 15 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 16 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 17 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 19 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Kikaa uvařila před 3 hodinami
Hrníčková bábovka
Ester71 uvařil před 4 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Sujan uvařila před 8 hodinami
Jednoduchá zeleninová polévka s krupičkou pro začátečníky
Romana20 uvařila před 8 hodinami
Banánová bábovka
chiipss uvařila před 8 hodinami
Krůta na divoko
Chumelice uvařila před 9 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
MartinaR uvařila před 9 hodinami
Jemné noky
Zizalinka uvařil před 10 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
Marcela0123 uvařila před 11 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: knedlík knedlík recept dobrý knedlík knedlik ve střevě knedlík z opečených rohlíků dobry domaci knedlik karlovarsky knedlij kdedlik receptynaknedlik co varit dobreho knedlíky v tlačenkovém střevu houskové knedlíky v tlačenkovém střevu karlovarský knedlík vařený ve střevu dobry recept knedliky vídenský knedlík ve střevě kmedlik knedik rohlíkový knedlík v tlacenkovem střeva knsdlík vaření knedlíku v tlačenkovém střeva
Suroviny: máslo, sůl, vejce, mouka hrubá, mléko, rohlík
Dobrý knedlík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/or4k
6 názorů