Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 404 kJ / 2 009 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,00 g |
| Tuky | 4,00 g |
| Vláknina | 40,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 141 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 453,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Moruše přebereme, stopičky není třeba otrhávat, mohou na plodu zůstat. Vsypeme je do nepřilnavého kastrolu, zalijeme citronovou šťávou, zasypeme cukrem a dáme péct do trouby vyhřáté na 200°C na hodinu.
Krok 2: Pak moruše promícháme, teplotu trouby zmírníme na 150°C a pečeme ještě asi 2-3 hodiny za občasného vyvětrání trouby.
Krok 3: Hotové moruše pomixujeme ponorným mixérem přímo v hrnci, pak je naplníme do malých skleniček (330 ml) a po zavíčkování zavaříme (90-100°C/25-30 min).
Zveřejněno 1. 7. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Povidla z moruší
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DLXy
Moje poznámka
Povidla z moruší
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DLXy
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 14 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 14 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 14 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 14 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 15 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 16 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 16 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 17 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 17 hodinami
Tématické fráze:
moruše recepty,
jak zpracovat moruše,
recepty z moruší,
moruše recept,
kolač s moruší,
zralou moruši
Suroviny:
moruše,
cukr,
šťáva citronová
Komentáře (4)
Ale kde je dnes vzít... No škoda.