Moruše ve vlastní šťávě

cathleen Kuchařka: cathleen

Zavařeniny 8 názorů

Suroviny

zralé moruše
cukr krystal
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Moruše očistíme, stopičky mohou zůstat na plodech.

  2. Naplníme jimi 330 ml zavařovací sklenice (menší omniovky), do každé přidáme půl až celou lžíci cukru, zavíčkujeme a zavaříme (80 °C/25 minut).

Poznámka

Období moruší je v plném proudu a my už nevíme, co s nimi. Takto zavařené jsou opravdu výtečné, budou chutnat na lívancích, pudinku, ovesné kaši nebo v náplni moučníku...ale klidně i jen tak, když člověka honí mlsná!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 117 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Moruše ve vlastní šťávě

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Nadja: to věřím :-* jsou úžasné! Občas mám trochu problém s tím, když po mně někdo (třeba kamarádky) chce, abych mu popsala chuť moruší - tady pak tápu :-D protože nic podobného jsem jinde nejedla.

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    ;-( U nás nikde nerostou. Jednou jsem ochutnala a moc mi chutnaly.

    Odpovědět

  • renatavasina renatavasina

    cathleen: Díky,jdu do toho,zítra otřepu,jsou jich mraky.:-D

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    renatavasina: :-8 právě proto, že se tak sypou...jsem včera rychle recept přidala - pro ty, co také nevědí, co s nimi. Ani je ještě nemám ve sklínce vyfocené.
    Zavařené jsou výborné, chuť mě velice mile překvapila. Ty bílé jsou maličko méně výrazné chuti, ale asi bych je zavařila také tak.

    Odpovědět

  • renatavasina renatavasina

    Paráda,tenhle recept je jako na zavolanou,moruše se jen sypou ze stromu.A co s bílýma?Hned jak přestane pršet,jdu na ně.:yes::yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    V detstve som chodila (a decká z celej ulice) k susedom, mali starú morušu na dvore. Bez problémov sme zbierali opadané priamo do pusy...

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    magdalenka: už neoberá :-D zrají a přezrávají před očima. Takže jen se jich dotkneme, samy padají....rozprostřít pod strom plachtu a setřást - každý druhý den ;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    A kto ich oberá? Alebo striasate? Tu v našich končinách ich neoberá nikto (asi nekonzumuje), tak len padajú.

    Odpovědět

Tématické fráze: moruše recepty recept na moruši moruše recept zavařené moruše moruse-recepty recepty z moruše moruše recepty z morusi omniovka moruše - co s nimi recept s moruše omniovky moru?e zava

Zapomněl/a jsem heslo