Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Qasháky ala Babilon- kvašáky

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

17. 7. 2018 08:24

Suroviny

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Omlouvám se za slovník a název, ale chtěl jsem předat recept přesně dle autora.

V závorce je, co jsem přidal já.

Vydrží do další sezony, ale po otevření pro rychlé zpracování.

Dal jsem do menších sklenic a použil malé nakladačky, zůstaly křupavé i po roce skladování.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

casino casino

17. 7. 2018 15:44

hospodyne:
Aha:-!
A já si dycky řikal, vodkaď tak brzo beró oharky:-O:-O
No a zatím jsme baštili qašáky s fósama :-D:-D:-D

hospodyne

17. 7. 2018 14:48

casino: no právě já z jižní Moravy pocházím. Kvašáky na poutích / zvláště tzv." okurkové poutě "/ zkraje léta byly z loňské produkce a protože byly určeny k výdělku, byly žádoucí velké. Nakládaly se do sudů, po vykvašení se sudy zatloukly a uložily právě do příštího léta. Ty pracovní postupy se stále uchovávají např. ve Bzenci, Vracově, prostě tam, kde jsou ještě pamětníci a kde byla tradice silná. Já ale neznám nikoho, kdo by dlouhodobé uchování znal. Dělají to i tak, že vykvašené okurky zalijí octovým lákem, ale chutná to úplně jinak
Nakladačky se před kvašením nenapichují, není důvod.

casino casino

17. 7. 2018 13:51

omyl při vkládání
a napladačky je překlep, který už nelze opravit...;-(

casino casino

17. 7. 2018 13:51

hospodyne:
U nás qašáky neděláme, ale znám je ještě z dob kdy jsme rajzovali po poutích:yes: V určitou roční dobu to byl, zvláště na jižní Moravě, šlágr asi takový, jako je na festách v jižní Itálii vařená volská tlama :-)
Vlastně i u nás jednou málem kvašáky byly8-(
To když paní casinová před zavařováním napladaček je v máchací vaně nechala vypěnit a zapomněla na ně ;-(
No, asi vypěnily a patrně i vykvasily...:-8
Nevím už, jak tu hmotu likvidovala:-O Já bych vytáhl zátku a z vany je vypustil:-D:-D:-D

hospodyne

17. 7. 2018 13:19

casino: :-)my děláme kvašáky zásadně z nakladaček, přerostky sezobou slepice. Jednak rychleji vykysají /vykyšou, nebo jak se správně vyjádřit/, jednak je to chuťově jiný level. Jsou tvrdé, křupavé, nevystřikují. Myslím ale, že o velikost jde až naposled. To zásadní je mléčné kvašení. Lupení je už na každém, jak je zvyklý.
Dcera je často nosí do práce a teď mám velkou "zakázku" od šéfa její farmaceutické firmy na kbelík kvašáků na velkou grilovací párty. Takže i Pražákům chutnají.;-)

cvrnda cvrnda

17. 7. 2018 12:29

není to kvašák v pravém slova smyslu, ale je třeba zkusit:-);-)

casino casino

17. 7. 2018 09:07

"Qasháky ala Babilon- kvašáky"
Vždycky jsem si myslel, že kvašáky se dělají z přerostlých oharků a ne z nakladaček, natož malých (viz poznámka)
No, podle názvu kvašáky, ale podle "...do sklenic a pořádně uzavřeme." spíše časované pumy, že ;-) pokud se "to" tedy začne chovat podle názvu, že :-D

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pomer vody a soli na kvašáky skladování kvašáků uchování kvašáků kvašáky z jižní moravy kvašáky recept kvašáky okurková pout bzenec postupně přidávat okurky na kvašáky prave kvašáky domaci kvasaky uchovani kvašáky za studena pomer soli a vody na kvasaky

Suroviny: okurka čerstvá, česnek, křen, sůl, voda,

TopRecepty.cz

Qasháky ala Babilon- kvašáky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/knzE