Wilfriedův ďábelský guláš

Vepřové maso Doba přípravy: cca 60 mi. 4 názory

Vepřové maso Doba přípravy: cca 60 mi. 4 názory

Suroviny asi 4

250 g vepřového plecka
1 PL sladké papriky
2 PL gulášové papriky
3 PL pálivé papriky
čerstvě mletý pepř
1 cibule
sůl
vývar
tuk
Na ozdobu:
cherry rajče
lahůdková cibule

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na menší kousky, vložíme na zpěněnou cibuli v rozpáleném tuku. Hned přidáme sladkou a gulášovou papriku a osmahneme - nepřipálit, míchat!!

  2. Podlejeme vývarem jen do výšky masa a pomalu dusíme. Asi po 10 minutách přidáme pálivou papriku, sůl, pepř a dál dusíme do měkka (cca 25 - 30 minut). Dle chuti doladíme a na talíři ozdobíme. Jako příloha - kolínka či jiné těstoviny, které drží omáčku (nebo dle vlastní volby).

Poznámka od kuchařky

Tohle jídlo je opravdu jen pro milovníky ostrých jídel, ale příjemně vás to zchladí. Pro zjemnění chuti je výborné rajčátko, a lahůdková cibulka

Komentáře k receptu Wilfriedův ďábelský guláš

  • Bibinka Bibinka

    Špagetko,plameny,plameny,ale jak krásně vám to vypálilo "červa" a protáhlo vás to od vlasů, až po konečky prstů na noze. Jednou za čas je to nutnost-tak jasný boďan:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Jani viz poslední 2 slova mého komentáře :-D:-D

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Já mám moc ráda ostré jídlo, guláše nevyjímaje. Jen bych asi místo pálivé papriky dala čili tekuté koření, jinak super:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Ještě teď ze mě šlehají plameny ;-):-D, ale je to fakt dobré, ještě zbyly 2 porce a to chci vidět, co to udělá po rozležení. Jinak můj muž tyhle "ostré chutě" prostě miluje, tak jsem mu do toho tentokrát "neremcala" ;-);-)

    Odpovědět

Tématické fráze: jak zjemnit pálivé jídlo jak zjemnit ostre jidlo jak zjemnit pálivý guláš pálivý guláš zjemnění ostrého guláše zjemnění paliveho guláše zjemnění gulase cim zjemnit ostre jidlo zjemneni ostreho jidla jak zjemnit palivou chut zjemneni paliveho jidla jak zjemnit ostrý guláš zjemnit palivou omacku zjemnit ostre jidlo guláš z vepřového plecka jak zjemnit pálivost jídla jak zjemnit omáčku guláš z vepřové panenky mám ostry guláš jak ho zjemnit zjemnění pálivé chuti