Suroviny pro 16
16
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 28 025 kJ / 6 698 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 97,78 g |
Tuky | 435,09 g |
Vláknina | 29,40 g |
Cholesterol | 2,08 g |
Sodík | 814 mg |
Sůl | 2,28 g |
Sacharidy | 583,09 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těsto:
Bílky vyšleháme s cukrem do tuhé pěny.
Přidáme žloutky a trochu prošleháme na pomalém stupni.
Dále přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem a směs těsta zlehka promícháme vařečkou. Během míchání přilijeme i olej. Těsto promícháme vařečkou dohladka, aby bylo bez hrudek.
Pečeme při 160°C cca 1 hodinu. V mé troubě to bývá zhruba do 55 min. Není nikdy na škodu zkouška píchnutím špejle do těsta.
Použil jsem 23 cm dortovou formu a spodek byl vyložený papírem na pečení.
Vychladlý korpus rozřízneme na tři části. Krok 2: Krém:
Nejprve zahřejeme smetanu. Pak do ní vložíme čokoládky after eight a také hořkou čokoládu.Směs přivedeme k varu. Dvakrát zabublá a směs ze sporáku stáhneme. Směs necháme vychladnout nebo ji zchladíme šokově třeba ve dřezu na mytí nádobí. Každopádně by neměla jít za horka do ledničky. Takže vychladlou směs dáme na noc do ledničky. Na druhý den ji vyšleháme v pěnu. Není třeba dlouho, aby se krém nesrazil. Když se budou dělat v krému brázdy či větší hroudy, tak je krém ok. V zásadě platí, čím chladnější hmota, tím lepší, čili hustší krém. Krok 3: Části korpusu potřeme krémem. Povrch a boky korpusu potřeme zbylým krémem.
Bílky vyšleháme s cukrem do tuhé pěny.
Přidáme žloutky a trochu prošleháme na pomalém stupni.
Dále přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem a směs těsta zlehka promícháme vařečkou. Během míchání přilijeme i olej. Těsto promícháme vařečkou dohladka, aby bylo bez hrudek.
Pečeme při 160°C cca 1 hodinu. V mé troubě to bývá zhruba do 55 min. Není nikdy na škodu zkouška píchnutím špejle do těsta.
Použil jsem 23 cm dortovou formu a spodek byl vyložený papírem na pečení.
Vychladlý korpus rozřízneme na tři části. Krok 2: Krém:
Nejprve zahřejeme smetanu. Pak do ní vložíme čokoládky after eight a také hořkou čokoládu.Směs přivedeme k varu. Dvakrát zabublá a směs ze sporáku stáhneme. Směs necháme vychladnout nebo ji zchladíme šokově třeba ve dřezu na mytí nádobí. Každopádně by neměla jít za horka do ledničky. Takže vychladlou směs dáme na noc do ledničky. Na druhý den ji vyšleháme v pěnu. Není třeba dlouho, aby se krém nesrazil. Když se budou dělat v krému brázdy či větší hroudy, tak je krém ok. V zásadě platí, čím chladnější hmota, tím lepší, čili hustší krém. Krok 3: Části korpusu potřeme krémem. Povrch a boky korpusu potřeme zbylým krémem.
Zveřejněno 20. 9. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
After Eight dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k46r
Moje poznámka
After Eight dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k46r
Nejnovější recepty
Čokoládové s kytičkou
Přidáno před 3 hodinami
Brambory na smetaně 2
Přidáno před 5 hodinami
Pečená štika s dýní
Přidáno před 9 hodinami
Masové kuličky v zeleninové omáčce s bramborovou kaší
Přidáno před 10 hodinami
Halloweenští duchové s ořechovou náplní
Přidáno před 11 hodinami
Krůtí válečky s mozzarelou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý ořechový závin
Sladkostiodbarborky před 1 hodinou
Kuřecí prsíčka s hruškou, kešu a červenou řepou
Komtesina před 3 hodinami
Tvarohový koláč se švestkami
Valis před 3 hodinami
Nejlepší špenát
Zaneta23 před 6 hodinami
České buchty
Zaneta23 před 6 hodinami
Gulášovka z mletého masa
trdlo před 7 hodinami
Kynutý houskový knedlík 2
Merylas před 7 hodinami
Sýrovo-brokolicové placky
Eva z HK před 10 hodinami
Ostružinový kynutý věnec
Cejenka před 11 hodinami
Zapečené špagety se sýrem
Lennulinka před 12 hodinami
Tématické fráze:
aftereight,
těsto na dorty,
dort afteright,
mentolovy dort recept,
čokoládky s mentolem after,
elizabeth dorty pavlova,
dort s mentolem
Suroviny:
bílek,
žloutek,
cukr krystal,
cukr vanilkový,
mouka hladká,
kypřící prášek,
olej slunečnicový,
čokoláda hořká,
smetana ke šlehání
Komentáře (34)