Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 397 kJ / 2 246 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,69 g |
Tuky | 29,71 g |
Vláknina | 34,00 g |
Cholesterol | 90 mg |
Sodík | 203 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 369,37 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dvě hodiny před tím, než začneme kachnu péct, ji vyndáme z lednice, aby měla pokojovou teplotu.
Nadrobno pokrájíme jablka a cibuli, stejně tak i očištěnou rebarboru.
Přidáme pokrájenou šalvěj, rozmarýn, med, přilijeme víno a vše promícháme. Krok 2: Čistou a osušenou kachnu prosolíme, okmínujeme - i zevnitř.
Směsí kachnu naplníme a vložíme do pekáče.
Zbytek směsi dáme na dno pekáče, stejně tak i zbytek bylinek.
Podlijeme trochou vody a vložíme do trouby a pečeme přikryté při 180°C 1,5 hodiny. Krok 3: Poté odkryjeme a pečeme dalších 1,5 hodiny.
Upečenou kachnu vyndáme, naporcujeme (směs z vnitřku kachny já už nepoužívám, ale krásně poslouží k výrazné chuti kachny, ale i šťávy). Krok 4: Bramborovo-křenové pyré:
Oloupeme a uvaříme brambory ve slané vodě standardním způsobem.
Vedle toho nastrouháme na jemném struhadle křen, který pak na zpěněném másle smažíme cca 2 minuty.
Brambory rozšťoucháme, vlijeme potřebné množství smetany, přidáme máslo, přimícháme osmažený křen a osolíme dle chuti. Krok 5: Kachnu servírujeme s bramborovo-křenovým pyré.
Nadrobno pokrájíme jablka a cibuli, stejně tak i očištěnou rebarboru.
Přidáme pokrájenou šalvěj, rozmarýn, med, přilijeme víno a vše promícháme. Krok 2: Čistou a osušenou kachnu prosolíme, okmínujeme - i zevnitř.
Směsí kachnu naplníme a vložíme do pekáče.
Zbytek směsi dáme na dno pekáče, stejně tak i zbytek bylinek.
Podlijeme trochou vody a vložíme do trouby a pečeme přikryté při 180°C 1,5 hodiny. Krok 3: Poté odkryjeme a pečeme dalších 1,5 hodiny.
Upečenou kachnu vyndáme, naporcujeme (směs z vnitřku kachny já už nepoužívám, ale krásně poslouží k výrazné chuti kachny, ale i šťávy). Krok 4: Bramborovo-křenové pyré:
Oloupeme a uvaříme brambory ve slané vodě standardním způsobem.
Vedle toho nastrouháme na jemném struhadle křen, který pak na zpěněném másle smažíme cca 2 minuty.
Brambory rozšťoucháme, vlijeme potřebné množství smetany, přidáme máslo, přimícháme osmažený křen a osolíme dle chuti. Krok 5: Kachnu servírujeme s bramborovo-křenovým pyré.
Zveřejněno 20. 9. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečená kachna s netradiční rebarborou a bramborovo-křenovým pyré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x4oE
Moje poznámka
Pečená kachna s netradiční rebarborou a bramborovo-křenovým pyré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x4oE
Nejnovější recepty
Kakaový koláč s rebarborou a kokosem
Přidáno před 3 hodinami
Mrkvová buchta z remosky
Přidáno před 4 hodinami
Ragú z kančího masa na švestkách
Přidáno před 4 hodinami
Tagliatelle se špenátem, kuřecím masem a sýrovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Cottage pizza s celozrnnou moukou
Přidáno před 10 hodinami
Minimuffinky
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaný hrnečkový perník
Truhlik12 před 1 hodinou
Rebarborový koláč
tara23 před 2 hodinami
Mechový dort (se špenátem)
Natkaaa před 2 hodinami
Vepřová panenka plněná slaninou a nivou, smetanový pórek.
Makupari před 3 hodinami
Strouhaná buchta II
Xsaxana před 4 hodinami
Strouhaný koláč II
Xsaxana před 4 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
JanaBalcarova před 4 hodinami
Cajunské kuřecí kousky se zeleninou a těstovinami
Coolbins před 4 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 5 hodinami
Maso po Sečuánsku
ErikaBak před 6 hodinami
Tématické fráze:
pečená kachna,
netradiční příloha k pečené kačeně,
pečení kachny,
recepty kachna pečena,
kuře s křenovým pyré,
křenové piré
Suroviny:
kachna,
rebarbora,
jablko,
med,
sůl,
kmín celý,
cibule,
rozmarýn,
šalvěj čerstvá,
vývar,
víno červené,
brambory,
křen,
smetana,
máslo
Komentáře (1)