

Wasabi bramborová kaše s treskou
Suroviny 4 porce
- 500 g brambor
- cca 150 ml mléka
- sůl
- 1 lžíce másla
- 1,5 lžičky wasabi
- treska
- pepř
- olivový olej
- 4 větvičky rozmarýnu
Postup přípravy receptu
Rybu omyjeme, osolíme, opepříme a vložíme do pečícího pekáče, do kterého jsme na dno dali 2 větvičky rozmarýnu.
Na rybu položíme zbytek celého rozmarýnu, zalijeme olivovým olejem a pečeme na 180°C přibližně 30 minut.Oloupané a rozkrájené brambory uvaříme do měkka.
Scedíme je a ručním šlehačem je rozšťoucháme.Poté přilijeme vroucí mléko, přidáme máslo a dále šleháme.
Osolíme dle chuti (doposavad klasická bramborová kaše).Naposledy přidáme wasabi, raději méně, vždy můžete přidat.
Servírujeme a ozdobíme něčím zeleným, co máme k dispozic, třeba polníčkem.