Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křenová omáčka-inspirována M.D.Rettigovou

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min

30 min (30 min příprava)

28. 10. 2012 18:55

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie1 831 kJ / 438 kcal
Bílkoviny19,20 g
Tuky28,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 96 mg
Sodík 240 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy27,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Původní recept: Ustrouhej dobře křen, dej ho do hrnéčku, k němu trochu bílé mouky, kousek nového másla, trochu květu a oloupané ustrouhané či tlučené mandle, dobře to umíchej, nech vařit dobrou smetanu, dej do ní kus cukru, zakloktej jí ten křen a nech ho trochu povařit, potom ho vlej do omáčníku a dej ho na stůl. Je-li křen málo perný, musí se dát teprve, až jest ostatní povařeno.

Poznámka: já jsem omáčku ještě po dovaření rozmixovala, aby byla hladká. Podáváme s knedlíkem a dle chuti buď s uzeným nebo vařeným hovězím.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

JanaDorazinova

1. 1. 2014 13:34

Dnes podruhé v životě jsem vařila křenovou omáčku podle tohoto receptu a musím říct, že je skvělá. Přidávám foto;-)

Brusinkaa

14. 7. 2013 12:13

Dnes jsem uvařila prvně a musím říct, že je výborná. Část mléka jsem nahradila hovězím vývarem a ještě přidala trošku citronové šťávy. Jen bych se ráda zeptala - kolik těch mandlí tam dát? :-) :yes:

rihana

30. 10. 2012 18:52

Dlouho jsem křenovku nevařila, prostě nám nechutnala. Až když jsem se někde dočetla, že křen se má dávat úplně nakonec a už nevařit, je vše jinak. Od té doby ji milujeme. Je to fakt rozdíl. A díky za připomenutí. Bude zítra.

Dana61

30. 10. 2012 11:32

báječná klasika:yes::-D tuto omáčku dělám jako hosta:-D a křen dávám také až po provaření - je to prostě božská česká klasika a s uzeným mňam:-p

1974andrea

29. 10. 2012 09:25

Jako Hosta dávám křen až nakonec. Jistě to bude takto dobré, ale méně " řízné";-)

rebeka

28. 10. 2012 21:28

s mandličkama to neznám.. to musí být MLASK;-):-):-K:yes::yes:

aaadobromila

28. 10. 2012 20:18

Tenhle recept se MNĚ DOBROMILE musí prostě líbit ;-):-D

yanull

28. 10. 2012 20:11

Křenová omáčka se u nás těší oblibě, ale už po přidání křenu nevařím, protože vařením prý hořkne a také nechci zbytečně převařovat vitamíny v něm obsažené. Prosím jeden knedlík a posílám bodík :-p:-);-):-K +3:yes:

hosta

28. 10. 2012 19:16

Dělám často, většinou s vařeným hovězím žebrem a jíšku zalévám silným vývarem. Používám raději šlehačku a část křenu dávám až po dovaření omáčky - pak je chuť výraznější. :yes:+1

JanaDorazinova

28. 10. 2012 19:05

No, možná by bylo křen přidat později, aby byl cítit, protože mouku je třeba dobře provařit. Mne většinou ze špatně provařené mouky pálí žáha.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jak dlouho provařit mouku recepty české omáčky klasika křenová omáčka pravá křenová omáčka skvělá křenová omáčka recept na křenovou omáčku jak dlouho provarit mouku do omáčky top recepty křenova omáčka jak dlouho povařit mouku v omáčce jana krenova cet na křenoou omáčku křenová omáčka mandle správná křenová omáčka hovezi v krenove omacce recept na českou křenovou omáčku jana krenova recepty na české omáčky skvela krenova omacka vařením křen hořkne prosím o recept na křenovou omáčku

Suroviny: mléko, smetana, květ muškátový, křen, mandle, máslo, mouka hladká, cukr, sůl

TopRecepty.cz

Křenová omáčka-inspirována M.D.Rettigovou

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O6kB