

Králičí hřbet v marinádě z česneku a agave
Suroviny 2 porce
- 2 králičí hřbety
- Marináda:
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce agave sirupu
- špetka soli
Postup přípravy receptu
Na marinádu smícháme všechny ingredience - olej, prolisovaný česnek, agave sirup a sůl.
Králičí hřbety omyjeme, odblaníme a potřeme marinádou z obou stran.
Hřbety s marinádou dáme do pekáče a zakryté víkem dáme péct do trouby na 200 stupňů.
Každých cca 20 minut kontrolujeme a v případě potřeby trochu podlijeme vodou. Pekáč vždy otočíme, aby se hřbety rovnoměrně propekly.
Když je maso na hřbetech měkké, dáme na talíře a podáváme s brambory, kaší, tarhoňou...
Poznámka od kuchařky
Králičí maso je vynikající a v marinádě ještě lepší. Nejlepší je nechat hřbety marinovat klidně i celou noc, maso pak bude křehčí. Pokud to nejde, dají se upéci i potřené marinádou a dané rovnou do trouby.
Marináda vytvoří na povrchu tmavší jakoby opečený vzhled.
My jsme si jako přílohu dali tarhoňu opečenou na pórku a mleté sladké červené paprice.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Králičí hřbet v marinádě z česneku a agave
K receptu nejsou žádné komentáře.