Cikánské zapečené hovězí

Radulinka6 Kuchař: Radulinka6

Doba přípravy: 90minut 6-8 porcí Hovězí maso 8 názorů

Suroviny

1 kg hovězího masa (plec, roštěná, kližka)
slanina
sádlo
2 velké cibule
1 červená kapie
1 žlutá kapie
2 velké sterilované okurky (i s trochou nálevu)
1 sterilované lečo
4 bobkové listy
pepř
oregano
tymián
sůl
1 extra silný bujon (masox)
rajčatový protlak (velký)
hladká mouka
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Špalík masa protkneme klínky slaniny, opepříme a zprudka orestujeme na sádle. Přendáme do tlakového (zahřátého) hrnce. Ve výpeku osmažíme na céčka nakrájenou cibuli a přidáme ji k masu. Osolíme a přidáme chilli, oregano, tymián a bujon.

  2. Zalijeme vodou a 1 hodinu pozvolna vaříme. Maso vyndáme, nakrájíme na potřebné plátky a s vývarem dáme do pekáče. Přidáme bobek, lečo, okurky, kapie, rajčatový protlak a dáme na 30 minut do trouby vyhřáté na 200°C.

  3. Ke konci zaprášíme hladkou moukou a necháme provařit. K tomu podáváme rýži nebo houskový knedlík.

Poznámka

Já dnes dělala z kližky, nakrájené na kostky, slaninu jsem dala pod cibuli, ale je to "Žrádlo". Přeji všem dobrou chuť. pansiroky@centrum.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 81 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cikánské zapečené hovězí

  • Ivanka Ivanka(neregistrovaná)

    Recept jsem zkoušela už asi 3x a přítel to takhle zbožňuje:-K

    Odpovědět

  • jita25 jita25

    výýýýýýýýýborná ňamka,všem to moc chutnalo,dávám bodíka:yes:;-):-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Radulinka6 papiňák je vynikající pomocník a vím o jídlech, kterým se říká pečeně i v restauracích, přesto jsou dělány v tlakovém hrnci a pak dopékány. Je to opravdu úspora energie, já souhlasím.;-)

    Odpovědět

  • Radulinka6 Radulinka6(autor receptu)

    Já tímto způsobem dělám svíčkovou,pro zkrácení času i úspory energie,a nevidím v tom rozdíl od jenom pečené v troubě.

    Odpovědět

  • Radulinka6 Radulinka6(autor receptu)

    dzungile-to maso se dopéká nakonec,ale pokud to chceš péct dlouho a máš na to čas,potom vynech papiňák.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Dzungilo, ono se to nakonec 1/2 hodiny zapeče:-!Možná by byl lepší název "Cikánské zapečené hovězí", ale taková vada to není. Vypadá to skvěle a tak máš Radulinko6 ode mne bodíka

    Odpovědět

  • dzungila dzungila

    Oregano a tymián do cikánky, budiž... Ale proč pečeně, když maso vaříš v tlakáči a nepečeš jej, jak se správně má?:-/

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Teda Radulinko:-),ta je:-p.Krásná fotečka s krásným jídlem:yes:.

    Odpovědět

Tématické fráze: cikánská vepřová pečeně ciganska pecene cikánská roštěná cikánská vepřová pečeně recept cikánská pečeně s vepřového masa cigánská hovězí pečeně recept na cikánskou pečeni vepřová pečeně po cikánsku zapečené hovězí maso cigánská hovězí cikanske hovezí hovězí po cikánsku cikánská hovězí hovězí roštěná cikánská hovězí cikánská roštěná po cikánsku zapékané hovězí hovězi ciganska pečeně vepřová cikánská pečeně cikánská

Zapomněl/a jsem heslo