Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cikánské zapečené hovězí

Hodnocení receptu je 4,4 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Radulinka6 Radulinka6

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: 6-8

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 630 kJ /
1 107 kcal
Bílkoviny226,32 g
Tuky15,34 g
Vláknina8,45 g
Cholesterol 470 mg
Sodík 818 mg
Sůl1,91 g
Sacharidy13,96 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Špalík masa protkneme klínky slaniny, opepříme a zprudka orestujeme na sádle. Přendáme do tlakového (zahřátého) hrnce. Ve výpeku osmažíme na céčka nakrájenou cibuli a přidáme ji k masu. Osolíme a přidáme chilli, oregano, tymián a bujon. Krok 2: Zalijeme vodou a 1 hodinu pozvolna vaříme. Maso vyndáme, nakrájíme na potřebné plátky a s vývarem dáme do pekáče. Přidáme bobek, lečo, okurky, kapie, rajčatový protlak a dáme na 30 minut do trouby vyhřáté na 200°C. Krok 3: Ke konci zaprášíme hladkou moukou a necháme provařit. K tomu podáváme rýži nebo houskový knedlík.

Zveřejněno 23. 1. 2010

Poznámka autora Radulinka6

Já dnes dělala z kližky, nakrájené na kostky, slaninu jsem dala pod cibuli, ale je to "Žrádlo". Přeji všem dobrou chuť. pansiroky@centrum.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cikánské zapečené hovězí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GvlQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cikánské zapečené hovězí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GvlQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Recept jsem zkoušela už asi 3x a přítel to takhle zbožňuje:-K

výýýýýýýýýborná ňamka,všem to moc chutnalo,dávám bodíka:yes:;-):-)

Radulinka6 papiňák je vynikající pomocník a vím o jídlech, kterým se říká pečeně i v restauracích, přesto jsou dělány v tlakovém hrnci a pak dopékány. Je to opravdu úspora energie, já souhlasím.;-)

Já tímto způsobem dělám svíčkovou,pro zkrácení času i úspory energie,a nevidím v tom rozdíl od jenom pečené v troubě.

dzungile-to maso se dopéká nakonec,ale pokud to chceš péct dlouho a máš na to čas,potom vynech papiňák.

Dzungilo, ono se to nakonec 1/2 hodiny zapeče:-!Možná by byl lepší název "Cikánské zapečené hovězí", ale taková vada to není. Vypadá to skvěle a tak máš Radulinko6 ode mne bodíka

Oregano a tymián do cikánky, budiž... Ale proč pečeně, když maso vaříš v tlakáči a nepečeš jej, jak se správně má?:-/

Teda Radulinko:-),ta je:-p.Krásná fotečka s krásným jídlem:yes:.

Tématické fráze:
cikánská vepřová pečeně, ciganska pecene, cikánská roštěná, cikánská vepřová pečeně recept, cikánská pečeně s vepřového masa, hovězí maso recepty, cigánská hovězí pečeně, recept na cikánskou pečeni, vepřová pečeně po cikánsku, zapečené hovězí maso, cikanske hovezí, cigánská hovězí, cikánská hovězí, hovězí po cikánsku, hovězí cikánská, hovězí roštěná cikánská, roštěná po cikánsku, hovězi ciganska pečeně, cikánská, zapékané hovězí

Suroviny:
maso hovězí, slanina, sádlo, cibule, kapie červená, kapie žlutá, okurky sterilované, lečo sterilované, bobkový list, pepř, koření oregáno, tymián, sůl, bujón, protlak rajčatový, mouka hladká

Přidat fotografie receptu