Uzenářská krkovička

recepty73 Kuchař: recepty73

2 porce Vepřové maso 0 názorů

Recept si neoblíbil žádný kuchař

Suroviny

2 libovější plátky krkovičky bez kosti
sůl
pepř mletý nebo jiné námi oblíbené koření
30 g uzeného špeku
100 g anglické nebo moravské slaniny
100 g kvalitního špekáčku
2 stroužky česneku
1 větší cibule
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Zapékací misku vytřeme špekem, který pak pokrájíme nadrobno. Do misky vložíme osolené a opepřené plátky krkovice (není nutné naklepávat!). Na plátky krkovice nasypeme nasekaný česnek a špek, plátky nebo klínky cibule, na nudličky či kostky pokrájenou slaninu a pokrájený špekáček. Misku zaklopíme a vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů na cca 40 minut, pak odklopíme a dopečeme do barvy. Podlévat, pokud máme menší zapékací misku není nutné.

  2. Podáváme s bramborem, bramborovou nebo nastavovanou kaší...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Uzenářská krkovička

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo