

Uzenářská kotleta na tymiánu
Suroviny 6 porcí
- 6 plátků vepřové kotlety
- 1 cibule
- sušený tymián
- 2 párky (např. Javořické )
- instantní jíška
- olej
- sůl
- pepř
- masox
Postup přípravy receptu
Plátky kotlet lehce naklepeme, osolíme a posypeme bohatě sušeným tymiánem a lehce obalíme v hladké mouce.
Na pánvičku dáme trochu oleje, který rozehřejeme a zprudka v něm opečeme z obou stran v mouce obalené a okořeněné kotlety. Ty postupně po opečení přendáváme do hrnce.
Ve výpeku na pánvičce opečeme na jemno nakrájenou cibuli a na malá kolečka nakrájené párky. Opečenou cibulovo-párkovou směs přidáme do hrnce k opečeným kotletám, rozdrobíme jeden masox a podlijeme vodou do výše masa.
Dusíme na mírném ohni cca 40 minut.
Poté co je maso krásně měkké tak jej opatrně vyndáme a vydušenou šťávu lehce zahustíme instantní jíškou. Pokud je potřeba tak dochutíme solí a pepřem. Podáváme s bramborem nebo rýží
Poznámka od kuchařky
Výborná rychlovka.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Uzenářská kotleta na tymiánu
-
Výborné, jen jsme neměli párek, tak jsme dali klobásku a anglickou slaninku.
Bodík přidán. -
Uzenářskou kotletu na tymiánu, dala bych si klidně i po ránu.
-
To vypadá hodně dobře, určitě vyzkouším.
-
+6
-
-
aaaaa okouna nilskeho sa u Colombov prejedli
ale aj bravcove vyzera dobre -
Ottíku, efekt smrštěného střívka u párků funguje spolehlivě
. Javořické párky u nás neseženu a přemýšlím, které "buřty" ve zdejším regiónu uplatním
.
-
takové rychlovky vítám
, zrovna jsem dnes koupila čerstvé bylinky vč. tymiánu k zasazení, tak mám inspiraci
-
mňam,masino můžu+2
-
Hmmm .... mňam, Otto, dal bych si hned ... tak alespoň za bodík
+1